Izmeklēs RS kontroliera rīcību bezbiļetnieka aizturēšanas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kāds pasažieris Juris, kas Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» sabiedriskajā transportā braucis bez biļetes, nosūtījis uzņēmumam sarunas ierakstu ar «Rīgas satiksmes» kontrolieri Raimondu. Sarunas gaitā darbinieks lietojis necenzētu leksiku un izteicis bezbiļetniekam draudus. Tās ieraksts vienlaikus izplatīts arī medijiem.

Starpgadījums noticis šā gada 12.augustā ap plkst.17.30 starp sabiedriskā transporta pieturām «Grēcinieku iela» un «13. janvāra iela».

Kā liecina sarunas ieraksta atšifrējums, atklātas domstarpības starp kontrolieri un bezbiļetnieku sākušās pēc tam, kad abi izkāpuši no sabiedriskā transporta. Gaidot ierodamies policiju, pasažieris paziņojis: «Un vispārībā jums nav nekādu tiesību aizturēt mani!» Kontrolieris zaudējis savaldīšanos un atbildējis: «Man ir tiesības tev iedot pa galvu, b**ģ, ja vajag!»

Pasažieris atteicies maksāt piecu latu soda naudu, iebilstot, ka tā ir maksimālā summa, taču tās apjoms var būt arī mazāks - sākot no diviem latiem.

Turpmākajā sarunā kontrolieris dalās iepriekšējā pieredzē, kā ticis galā ar bezbiļetniekiem, iestarpinot savā sakāmajā virkni krievu lamuvārdu un piedraudot izrēķināties arī ar Juri. «Čaka ielā mēs iedevām pa galvu - līdz šitam brīdim es strādāju,» paziņoja kontrolieris, tomēr pie draudu izpildes nav ķēries, par spīti pasažiera provokācijām.

Ieraksta noslēgumā iemūžināti kontroliera draudi: «Es tevi noķeršu bez formas, tev p***a būs!»

«Vai tādas frāzes ir pieļaujamas «Rīgas satiksmes» kontrolierim? Atzīstu, ka arī es neesmu bez vainas, bet pēc tādas «patīkamas» sarunas uzskatu, ka mana rīcība bija situācijai atbilstoša,» medijiem izplatītajā informācijā norādījis pasažieris.

Kā aģentūru LETA informēja «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis, par attiecīgo jautājumu šodien pēc ieraksta saņemšanas ir sākta dienesta izmeklēšana, lai izvērtētu tā patiesumu un noskaidrotu tajā iesaistīto cilvēku atbildību.

«Katrā ziņā tas nav ne pieļaujami, ne pieņemami,» uzsvēra Zaķis. Ja, izvērtējot apstākļus, kontrolieris tiks atzīts par vainīgu, viņš varētu tikt atlaists.

Kā ziņots, laikā no 2010.gada 1.jūlija līdz 2011.gada 31.maijam no darba pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» Kontroles daļā dažādu iemeslu dēļ atbrīvoti 106 cilvēki, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma direktors Leons Bemhens.

Pēc vairākiem skaļiem starpgadījumiem, kad starp «Rīgas satiksmes» pasažieriem un biļešu kontrolieriem izcēlušās domstarpības, uzņēmums sācis rūpīgāk kontrolēt savus darbiniekus Kontroles daļā. Ja vairākkārt tiek saņemta informācija, ka kontrolieris ir tendēts uz agresiju, viņa darbības tiek izvērtētas, un, ja tās neatbilst noteikumiem, darbinieks tiek atlaists, skaidroja Bemhens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu