Radēviča: pēc Londonas Olimpiādes beigšu karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja latviete Ineta Radēviča pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm nolēmusi beigt savu profesionālo sportistes karjeru, intervijā laikrakstam «Diena» atzinusi pati sportiste.

Pirms divām nedēļām Radēviča izcīnīja 3. vietu pasaules čempionātā, kas Latvijai bija pirmā godalga neatkarīgas valsts vēsturē.

Pasaules čempionāta, kas risinājās Dienvidkorejas pilsētā Tegu, finālsacensībās Radēviča piecos no sešiem lēcieniem pārspēja savu līdzšinējo sezonas labāko rezultātu, pēdējā sasniedzot 6,76 metrus, kas deva bronzas godalgu.

Radēviča intervijā «Dienai» pauda gandarījumu par izcīnīto vietu uz goda pjedestāla sezonas galvenajos mačos jau otro gadu pēc kārtas un atzina, ka nākamā - olimpiskā - sezona būs pēdējā viņas karjerā.

«Esmu izlēmusi pēc Londonas Olimpiādes beigt karjeru. Fiziski vairs nejūtos tik labi. Treniņnometnē pēc lielākām slodzēm atjaunošanās process ieilgst, un nākamajā rītā vairs neesmu svaiga kā gurķītis,» atzina Radēviča. «Savukārt Londonas olimpiskajām spēlēm konkrētu mērķi neizvirzīšu, lai sevi psiholoģiski papildus nenoslogotu.»

Radēviča atzina, ka viņai pagaidām nav zināma recepte nākamajai sezonai.

«Būs jāatrod zelta vidusceļš. Abas pēdējās sezonas vajadzēs salikt kopā. Viss būs rūpīgi jāizanalizē un tad jāizstrādā plāns manas karjeras pēdējai sezonai,» teica Radēviča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu