«Arsenāla» filmas 14.septembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris «K Suns» trešdien, 14. septembrī izrāda septiņas filmas piecos seansos - iespēja sekot līdzi jaunākajam ziemeļvalstu kino un atklāt ģeniālo, kas, izrādās, ir tas pats gluži vienkāršais.

14.septembra kinoteātra «K Suns» rīta seansā plkst.12.30 skatāms stāsts no «Latvija var!» patriotiskās izdošanās apcirkņiem - operatora un dokumentālista Sandra Jūras filma «Pareizi uzlidot», kas seko līdzi radošajiem un azartiskajiem «Aerodium» puišiem un viņu sensacionālajiem panākumiem «Expo 2010» izstādē Šanhajā.

«Ķermeņa atmiņa» ir igauņu režisora Ulo Pikova 9 minūšu animācijas filma, kas atklāj to, ko atceras ķermenis, bet ko reizēm pazaudē prāts. Vecāku, vecvecāku un viņu priekšgājēju stāsti paliek cilvēka ķermenī un kļūst par neizdzēšamu liecību paaudžu paaudzēs.

Igaunijas kino jaunumos piedāvā ielūkoties arī Katrīnas Lauras filma «Kapu sarga meita», kas nesamāksloti ataino tieši to, ko atklāj tās nosaukums - Igaunijas pilsētiņas kapu sarga Kaido meitas Lūsijas bezbēdīgo dzīvi, kurā negaidot iezogas pārmaiņas, kas pilnībā pārvērš abu savdabju dzīvi. Filma demonstrēta Monreālas kino festivālā un «Arsenālā» tiek nodota prestižās Baltijas žūrijas rokās. Pēc filmas skatītājiem būs iespēja klātienē tikties ar režisori Katrīnu Lauru.

Berlīnes Zoo stacijas ir viena no neomulīgākajām un drūmākajām Vecās Eiropas galvaspilsētas vietām. Tā aprakstīta pasaulslavenajā jauniešu romānā «Mēs, Zoo stacijas bērni», un Rīgas cietumā dzimušā režisora Rozas Fon Praunheima dokumentālajā filmā «Zoo stacijas zēni», kas tiks demonstrēta «Arsenāla» Panorāmas skatē, ārpus jau apzinātās narkomānijas Berlīnes pazemē atklāj pavisam citu fenomenu - vīriešu prostitūciju. Kauns un ikdienas negods, ko režisors atklāj, sarunājoties ar šiem savdabjiem Berlīnes bāros, pornofilmu kinoteātros un ielās. Filma no Berlīnes kino festivāla programmas.

Aleksandra Mindadzes filma «Sestdienā», kas tiem, kas seko līdzi informācijai par «Arsenāla» kino programmu, komentārus vairs neprasa, kinoteātrī «K Suns» tiks demonstrēta plkst.19.30. Černobiļa, 1986.gads un cilvēki, kas neprasot ierauti šīs traģēdijas izraisītajos notikumos.

«Arsenāla» trešdienas vakaru kinoteātrī «K Suns» noslēdz divas islandiešu filmas – Rūnara Rūnarsona spēlfilma «Pēdējais saimnieks» un šī paša režisora dokumentālais stāsts par Islandes pēdējo gadu negaidītāko dabas pārspēka liecību, filma «Vulkāns». Sirmais vīrietis, kas atteicies no savas ģimenes un draugiem, uzsāk jaunu dzīvi un izvirza jaunus dzīves mērķus. Ziemeļniekiem raksturīgais miers un pārdabiskais skaistums atklāt to spēku, ar kādu Islande gadiem ilgi nosargājusi savu noslēpumainas un neiekarojamas zemes stāstu. «Pēdējais saimnieks» ir izdzīvošanas stāsts - pasakaini vulkāniskā Islandes ainava, no ārpasaules attālināta saimniecība, kurā sirms zemnieks apmierināts vada savu mūža nogali, nevēloties pamest šo vietu un atteikties no neapskaužamās ikdienas darbu slodzes un atsakoties no ērtām un nodrošinātām, vecumdienām veco ļaužu namā. Rūnars Rūnarsons ar filmu «Vulkāns» debitē pilnmetrāžas kino, acumirklī izpelnoties ievērību Amerikas Kinoakadēmijas un Kannu kino festivāla žūrijas vidū, kopumā saņemot vairākus desmitus starptautisko apbalvojumu.

Starptautiskais kino festivāls «Arsenāls» turpinās līdz pat svētdienai, 18.setpembrim, kinoteātros «Kino Citadele» un «K Suns» izrādot pasaules jaunā kino spilgtākos darbus. 

  • Biļetes uz «Arsenāla» filmām pieejamas «Kino Citadele» un «Biļešu Servisa» kasēs.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu