«Ģimenes lietas» saņem vairākas balvas Krievijas kinofestivālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Režisora Andra Gaujas dokumentālā filma «Ģimenes lietas» saņēmusi «Grand Prix» balvu, kā arī balvu par labāko operatora darbu Krievijas kinofestivālā «Saratovskie stradaņija» («Saratovas ciešanas»), aģentūru LETA informēja režisors.

Jau ziņots, ka šomēnes «Ģimenes lietas» Maskavā notikušajā XV NVS un Baltijas valstu nacionālajā kinematogrāfijas forumā saņēma žūrijas specbalvu - statueti un diplomu.
Savukārt oktobra vidū «Ģimenes lietas» jau piekto reizi ceļos uz Ameriku, un šoreiz filma piedalīsies Sirakūzu Starptautiskajā kinofestivālā. Arī Sirakūzu festivālā filma iekļauta konkursa programmā.

Dokumentālā filma «Ģimenes lietas» līdz šim kopumā ir piedalījusies jau vairāk nekā 20 kinofestivālos Eiropā un Ziemeļamerikā. Vasarā filma uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā «Silverdocs», kur saņēma balvu kā pasaules labākā dokumentālā filma.

Filmas «Ģimenes lietas» galvenā varone Zanda dzīvo Kurzemes ciematā, kur valda nabadzība, alkohols un vardarbība. Viņa cenšas glābt savu ģimeni, kur abu bērnu tēvs vienlaikus ir Zandas miesīgs brālis. Par spīti apkārt valdošajai bezcerībai filmas varoņi nezaudē optimismu un filmā netrūkst komiski absurdu situāciju. Plašākā izpratnē «Ģimenes lietas» ir stāsts par cilvēka vēlmi izrauties no sava ierastā dzīves apļa, lai īstenotu savus sapņus - šāda formula attiecas uz jebkuru cilvēku jebkurā sabiedrībā, uzskata filmas veidotāji.

Filmas režisors un scenārists ir Gauja, operators - Aleksandrs Grebņevs, producente - Madara Melberga no filmu studijas «Fa Filma».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu