Polaņskis dosies uz Cīrihes kinofestivālu pēc balvas par mūža ieguldījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Romāns Polaņskis, ko Šveices varasiestādes arestēja pēc ASV pieprasījuma, kad 2009.gadā franču režisors devās pēc balvas uz Cīrihes kinofestivālu, atkal dosies uz Cīrihi saņemt balvu par mūža ieguldījumu kino.

Šo balvu režisoram bija jāsaņem pirms diviem gadiem, taču, ierodoties Cīrihē, viņu arestēja Šveices varasiestādes saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos. Pēc vairākiem cietumā pavadītiem mēnešiem Polaņskim tika mainīts drošības līdzeklis uz mājas arestu, kura laikā viņš atradās savā brīvdienu mājā slēpošanas kūrortā Gštādē, gaidot Šveices varasiestāžu lēmumu par viņa izdošanu vai neizdošanu ASV.

Galu galā 2010.gada jūlijā Šveices tiesa noraidīja ASV prasību viņu izdod un atcēla mājas arestu, tomēr apsūdzības dzimumnoziegumos ASV nav atceltas.

Kā LETA jau vēstīja, 1977.gadā Polaņskis tika apsūdzēts toreiz 13 gadus vecās Samantas Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga no ASV uz Franciju, baidoties, ka tiesnesis neievēros noslēgto vienošanos un piespriedīs viņam pilnu sodu.

Lai arī Polaņskis nolēmis apmeklēt Cīrihes kinofestivālu, kas norisināsies no 22.septembra līdz 2.oktobrim, intervijas viņš tur nesniegs.

Polaņska jaunākā filma «Carnage» ar Keitas Vinsletas un Džodijas Fosteres piedalīšanos savu pirmizrādi piedzīvoja šā gada Venēcijas kinofestivālā.

Ienāc ātri un laimē «MacBook Air» no «Apple»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu