Ārtests oficiāli mainījis vārdu uz Metta Pasaules Miers

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

NBA komandas Losandželosas «Lakers» spēlētājs Rons Ārtests oficiāli mainījis savu vārdu uz Metta Pasaules Miers (angļu valodā - «Metta World Peace»).

Lēmumu īsā noklausīšanās procesā apstiprinājusi tiesa. Basketbolists pirmoreiz vēlmi par jaunu vārdu izteica jūnijā, pamatojot to ar personiskiem iemesliem.

Bijušā Ārtesta uzvārds tagad ir Pasaules Miers, bet publicitātei tiks izmantots viņa vārds Metta, kas ir budistu termins un nozīmē «mīlestība un laipnība pret visiem». Viņa pilnais vārds bija Ronalds Viljams Ārtests juniors.

Kā ziņots, nesen Ārtests sniedza liecību ASV kongresam par jaunajiem garīgās veselības likumiem.

Tāpat Ārtestam NBA ir visai agresīva basketbolista tēls. Viņš 2004. gadā saņēma garāko diskvalifikāciju NBA vēsturē, jo spēles laikā izkāvās ar pretinieku komandas līdzjutēju. Pēc šī starpgadījuma viņam nācās izlaist veselu sezonu.

Ārtests nav pirmais sportists ASV sporta vēsturē, kurš sev vēlējies iegūt visai dīvainu vārdu. Tā 2008. gadā Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Sinsinati «Bengals» zvaigzne Čads Džonsons savu uzvārdu nomainīja uz Očosinko.

Ārtests 2010. gadā palīdzēja «Lakers» komandai triumfēt NBA čempionātā. Aizvadītajā NBA regulārajā čempionātā viņš laukumā devās visās 82 spēlēs, vidēji mačā gūstot 8,5 punktus, izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas un izdarot 2,1 rezultatīvu piespēli, bet deviņās izslēgšanas spēlēs viņš vidēji mačā guva 10,6 punktus, izcīnīja 4,6 punktus un izdarīja 2,2 rezultatīvas piespēles.

«Lakers» NBA izslēgšanas spēļu Rietumu konferences pusfināla sērijā ar 0-4 piekāpās šīs sezonas čempioniem Dalasas «Mavericks».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu