Partiju līderi pēc vēlēšanām pastāsta, ar kuru runās un ar kuru nē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vēlētāju atbalstu 11.Saeimas vēlēšanās guvušās Zatlera Reformu partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers vēlreiz atgādina - mēs savu pozīciju esam definējuši, mums ir sarkanā līnija.

Tā Zatlers sacīja Latvijas Televīzijas pēcvēlēšanu diskusijā, norādot, ka ZRP nevēlas strādāt ar Zaļo un zemnieku savienību.

Zatlers sacīja, ka sarunas notiks ar trim politiskiem spēkiem pēc kārtas - sākumā ar «Vienotību», tad ar Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK un pēc tam ar «Saskaņas centru».

Viņš norādīja, ka pagājušajā gadā pēc 10.Saeimas vēlēšanām viņš kā prezidents bija ļoti neapmierināts ar to, kā notiek sarunas par koalīciju, tāpēc šogad šīs kļūdas Zatlers negrib pieļaut.

Tam gan nepiekrita «Vienotības» līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, uzsverot, ka arī pagājušajā gadā sarunas par koalīcijas izveidi notika - aiz slēgtām durvīm un arī prezidenta pilī. Āboltiņa norāda, ka partija runās ar visiem, «Vienotībai» esot arī izstrādāts mehānisms, kā notiks sarunas.

Arī Andrejs Klementjevs (SC) diskusijā sacīja, ka sarunas notiks ar visiem Saeimā iekļuvušajiem spēkiem, izņemot Nacionālo apvienību, jo tā «neciena SC vēlētājus».

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atzina, ka iespēja koalīciju veidot ir ZRP, «Vienotībai» un Nacionālajai apvienībai, bet jāskatās, vai tas īstenosies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu