Saeimā iekļuvuši trīs sociālistu partijas pārstāvji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Jaunajā Saeimā no apvienības «Saskaņas centrs» (SC) saraksta ievēlētā 31 deputāta trīs ir eiroparlamentārieša Alfrēda Rubika vadītās Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) pārstāvji, bet pārējie 28 deputāti ir no partijas «Saskaņa», liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

LSP parlamentā pārstāvēs Artūrs Rubiks, Raimonds Rubiks un Igors Zujevs. 10.Saeimā SC frakcijā bija 29 mandāti un tajā bija par vienu LSP deputātu vairāk, bet jaunajā Saeimā nav iekļuvis Sergejs Fjodorovs.

No SC Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēts Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Sergejs Mirskis, Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Irina Cvetkova, Igors Meļņikovs, Sergejs Potapkins, Ņikita Ņikiforovs un Igors Zujevs.

No SC saraksta Vidzemē Saeimā ievēlēts Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons, Ivans Klementjevs, Viktors Jakovļevs un Aleksandrs Sakovskis, Latgalē - Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Jeļena Lazareva, Dmitrijs Rodionovs, Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs un Marjana Ivanova-Jevsejeva, Kurzemē - Valērijs Agešins un Andrejs Elksniņš, bet Zemgalē - Vitālijs Orlovs, Ivars Zariņš un Vladimirs Reskājs.

Jaunajā Saeimā vairs nebūs SC deputāta Valērija Kravcova, kurš vēlēšanās nekandidēja. Neveiksmi vēlēšanās cieta četri pašreizējie deputāti - Fjodorovs, Aleksejs Burunovs, Valentīns Grigorjevs un Aleksejs Holostovs.

Salīdzinot ar 10.Saeimu, jaunajā parlamentā no SC iekļuvuši septiņi jauni deputāti, tostarp trīs sievietes, tādēļ beidzot SC frakcijā atradīsies arī daiļā dzimuma pārstāves. Jaunpienācēji ir Irina Cvetkova, Sergejs Potapkins, Jeļena Lazareva, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Andrejs Elksniņš, Ivars Zariņš un Vladimirs Reskājs.

11.Saeimas vēlēšanu galīgos rezultātus un 11.Saeimā ievēlētos deputātus CVK paziņos pēc visu 1027 vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanas protokolu pārbaudes trīs nedēļu laikā pēc vēlēšanām.

Kā ziņots, politisko organizāciju (partiju) apvienība «Saskaņas centrs» tika nodibināta 2005.gadā un tā ietvēra sevī piecas kreisas, kreisi centriskas un centriskas partijas - Daugavpils pilsētas partiju, Tautas saskaņas partiju, partiju «Jaunais centrs», Latvijas Sociālistisko partiju un Sociāldemokrātisko partiju.

Četras no tām - Tautas saskaņas partija, politiskā partija «Jaunais centrs», Sociāldemokrātiskā partija un Daugavpils pilsētas partiju - vienojās par apvienotas Sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» izveidošanu. Visas šīs partijas likvidējušās.

Patlaban apvienība «Saskaņas centrs» sastāv no sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» un Latvijas Sociālistiskās partijas. SC valdes priekšsēdētājs ir Rīgas mērs Nils Ušakovs.

SC frakcijā 10.Saeimā ir 29 deputāti, un tā ir otra lielākā parlamenta frakcija aiz «Vienotības», kurā ir 33 deputāti. SC deputāti ir kļuvuši par vairāku pašvaldību vadītājiem.

11.Saeimā SC būs lielākā frakcija ar 31 deputātu. Otra lielāka frakcija būs Zatlera reformu partijai, kurā būs 22 deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu