Augustā reģistrēts šogad vismazākais trūcīgo iedzīvotāju skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Augustā reģistrēts šogad mazākais iedzīvotāju skaits, kam bija spēkā trūcīgās personas statuss, un tas ir piektais mēnesis pēc kārtas, kurā trūcīgo skaits Latvijā samazinājies, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā.

Augustā trūcīgās personas statuss bija spēkā 163 960 cilvēkiem, kas ir par 3178 mazāk nekā jūlijā. Turklāt šogad augusts ir pirmais mēnesis, kurā trūcīgo skaits ir nedaudz mazāks nekā pērn attiecīgajā mēnesī. Tomēr šogad trūcīgo skaits joprojām ir krietni lielāks salīdzinājumā ar 2009.gada augustu, kad bija reģistrētas 52 969 trūcīgās personas.

Šogad augustā trūcīgo personu īpatsvars starp iedzīvotājiem samazinājās līdz 7,41%.

Pašvaldību sociālās palīdzības pabalstiem iepriekšējā mēnesī bija izlietoti 3,88 miljoni latu, un sociālās palīdzības pabalstus ir saņēmuši 102 503 iedzīvotāji. Garantētā minimālā ienākuma līmeņa (GMI) pabalstam augustā izlietoti 1,67 miljoni latu, dzīvokļa pabalstam - 1,14 miljoni latu. Pārējiem sociālās palīdzības pabalstiem izlietoti 1,07 miljoni lati.

Augustā samazinājās GMI un dzīvokļa pabalsta vidējais apmērs, kā arī GMI pabalsta saņēmēju skaits, savukārt dzīvokļa pabalstu saņēmuši nedaudz vairāk cilvēku nekā jūlijā. Vidējais GMI pabalsta apmērs augustā uz vienu saņēmēju bijis 26,45 lati, bet dzīvokļa pabalsts - 25,42 lati. Augustā GMI pabalstus saņēmuši 62 988 cilvēki, bet dzīvokļa pabalstu - 45 023 iedzīvotājs.

Kā ziņots, 13.septembrī valdība atbalstīja papildu līdzekļu piešķiršanu Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana šogad. Sociālās drošības tīkla stratēģijas labklājības un pārvadājumu jomas pasākumiem piešķirs papildu 6,48 miljonus latu, savukārt izglītības jomas pasākumu finansējums tiks samazināts par 417 996 latiem, lai nodrošinātu valsts līdzfinansējumu pašvaldībām garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta izmaksas nodrošināšanai.

No «sociālā spilvena» līdzekļiem tiek nodrošināts 50% līdzfinansējums no pašvaldību faktiski veiktajām izmaksām GMI pabalstiem un 20% - dzīvokļa pabalstiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu