Disneja kinostudija būvēs «Avatara» tematisko izklaides parku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kinostudija «Walt Disney Company» kopā ar godalgoto režisoru Džeimsu Kameronu veidos visu laiku ienesīgākās filmas «Avatar» («Avatars») tematisko izklaides parku, kas ļaus tā apmeklētājiem paviesoties uz apdzīvojamā mēness Pandoras.

Parka būvniecība sāksies 2013.gadā, un tas atradīsies Disneja studijas lielajā tematiskajā izklaides parkā «Walt Disney World Resort» Orlando, Floridas štatā.

«Mūsu mērķis ir pārkāpt pašreizējās tehnisko inovāciju un eksperimentālo stāstīšanas metožu robežas un dot parka apmeklētājiem iespēju redzēt, dzirdēt un pieskarties «Avatara» pasaulei ar bezprecedenta realitātes sajūtu,» vēsta Kamerona paziņojums.

Preses konferencē režisors atklāja, ka brīdī, kad viņš sāka pārrunāt savu plānu ar Disneja studijas dizaineriem, viņš ātri aptvēra, ka viņu vīzija ir tālu priekšā tam, ko iztēlojās viņš pats.

Plānots, ka projekts izmaksās aptuveni 400 miljonus ASV dolāru (206 miljonus latu) un parka būvniecība turpināsies aptuveni piecus gadus, pavēstīja kāds ziņu aģentūras «Reuters» avots.
Kā pavēstīja kompānijas «Walt Disney Company» vadītājs Bobs Aigers, plānots, ka «Avatara» izklaides parks būs apmeklējams arī ārpus Floridas štata. «Mēs uzskatām, ka spējam izmantot globālo interesi šajā īpašumā,» sacīja Aigers.

2009.gada filma «Avatar» («Avatars») stāsta par Pandoras iedzīvotāju cīņu ar zemiešiem, kas vēlas iznīcināt viņu mājas, kas aizšķērso ceļu pie ārkārtīgi vērtīga minerāla. Filma visā pasaulē ieņēmusi gandrīz trīs miljardus ASV dolāru (1,5 miljardus latu), kā arī aizsāka 3D kino renesansi. Kamerons plāno uzņemt divus filmas turpinājumus, kas uz ekrāniem iznāks 2014. un 2015.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu