Siguldā atklās kino zāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oktobra sākumā Siguldas pilsētas kultūras nams atzīmēs savas pastāvēšanas 50 gadu jubileju, kuras ietvaros tiks atklāta kino zāle. 1.oktobrī plkst. 18.00 ikviens tiek laipni gaidīts uz kino zāles atdzimšanas seansu - filmu «Dāvana vientuļai sievietei».

Šodien kino ir visur - spožos festivālos, glancētu žurnālu lappusēs, tematiskās zvaigžņu ballītēs, sarkanos paklājos un čaukstošās popkorna turzās. Taču īstais kino dzīvo sajūtu pasaulē - klusi dūcoša projektora melodijā, iegrimšanā tumsā un ļaušanās stāstam uz ekrāna.

Sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju kā pirmās skatītājiem tiks piedāvātas filmas no Latvijas kino zelta fonda. Komēdija «Dāvana vientuļai sievietei» (1973) ir stāsts par laiku, kad personiskais automobilis ir visu vērtību mērs. Lai notvertu autozagļus, daiļajai izmeklētājai rodas viltīgs plāns. Veca, nomaļus dzīvojoša lauku sieva loterijā vinnē vieglo automobili. Un zagļi sāk rosīties…

Filmā netrūkst smieklīgu situāciju un triku. Pirmo reizi parādās dažādu preču reklāmas. Pirms seansa skatītājiem būs iespēja tikties ar filmas mākslinieci multiplikatori Brigitu Krūmiņu.

Filmas režisors - Ē.Lācis. Lomās - V.Artmane, L.Krivāns, E.Maisaks, H.Romanova, H.Liepiņš, E.Pāvuls, V.Skurstene, G.Placēns, A.Dimiters. Mūzikas autors - R.Pauls, dziesmas izpilda V.Lapčenoks un N.Bumbiere.

Aicinām Siguldas novada iedzīvotājus un viesus 1.oktobrī doties uz Siguldas pilsētas kultūras nama jaunatvērto kino zāli, līdzi ņemot laika putekļu notraustās atmiņu lietas, kas saistās ar kādu no Jūsu agrāko laiku kino apmeklējumiem (fotogrāfijas, ieeju biļetes, afišas, kino programmas utml. Varbūt kādai dāmai saglabājusies īpaša kino reizēs nēsāta rokassomiņa vai zīda cimdi…). Izveidosim Siguldas kino atmiņu stāstu kopā!

Šis būs pirmais kino seanss pēc vairāk nekā trīs gadu pārtraukuma. Kino zāle savu darbību sāka pirms piecdesmit gadiem, tālajā 1961. gadā.

  • Ieeja kino zāles atdzimšanas seansā bez maksas!
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu