Spīlbergs saņems ASV Producentu ģildes balvu par sasniegumiem kino

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV Producentu ģilde paziņojusi, ka apbalvos Stīvenu Spīlbergu ar Deivida O.Selznika balvu par sasniegumiem kino, vēsta kino industrijas ziņu vietne «Deadline.com».

Balva tiks pasniegta ikgadējā ASV Producentu ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā, kas 21.janvārī norisināsies Losandželosā, viesnīcā «Beverly Hilton Hotel».

Iepriekš šo balvu saņēmuši tādi leģendāri producenti kā Stenlijs Kreimers, Klints Īstvuds, Billijs Vailders, Braiens Greizers, Džerijs Brukhaimers, Rodžers Kormans, Lora Ziskina, Džons Leseters un pagājušā gada balvas laureāts Skots Rudins.

«Stīvena nepārtrauktais ģēnijs, iztēle un bezbailīgums pilnmetrāžas filmu pasaulē šajā industrijā ir nepārspējams,» savā paziņojumā atzina producentu ģildes priekšsēdētāji Pola Vāgnera un Maikls Menhaims. «Stīvens ir radījis dažas no ikoniskākajām filmām kino vēsturē, un mēs nešaubāmies, ka viņš turpinās iepriecināt skatītājus visā pasaulē ar aizraujošiem piedzīvojumiem, emocionāliem stāstiem, provokatīviem personāžiem un kulta klasiku.«

Spīlbergs pateicies producentu ģildei par viņam izrādīto godu. «Deivids. O.Selzniks ir īsta leģenda producentu vidū, un es jūtos ļoti pagodināts, ka mans vārds būs saistīts ar viņējo un ka es piebiedrošos tik daudzu izcilu filmu veidotāju lokam, kas saņēmuši šo godalgu,» sacīja Spīlbergs. «Esmu ārkārtīgi pateicīgs producentu ģildei.»

Spīlbergs ir veidojis tādus grāvējus kā «Jaws» («Žokļi»), «E.T.: The Extra-Terrestial», «Gremlins» («Gremlini»), Indiana Džonsa franšīzi, «Jurassic Park» («Juras laikmeta parks») un visas trīs «Back to the Future» («Atpakaļ nākotnē») filmas. Viņš ir saņēmis ASV Kinoakadēmijas balvas par savu drāmu «Schindler's List» - gan kā režisors, gan producents, kā arī par kara drāmu «Saving Private Ryan» («Glābjot ierindnieku Raienu»).

Kā režisors viņš ir bijis nominēts «Oskara» balvām par filmām «Munich» («Minhene»), «E.T.: The Extra-Terrestial», «Raiders of the Lost Ark», un «Close Encounters of the Third Kind» («Trešās pakāpes tuvie kontakti»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu