Kenijietis Makau ar jaunu pasaules rekordu triumfē Berlīnes maratonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Berlīnes maratona uzvarētāju šodien vīriešu konkurencē kļuva Kenijas skrējējs Patriks Makau, kurš sasniedza jaunu pasaules rekordu.

26 gadus vecais Makau distanci veica divās stundās, trīs minūtēs un 38 sekundēs. Iepriekšējo pasaules rekordu, ko 2008. gadā tieši Berlīnes maratonā sasniedza leģendārais Etiopijas garo distanču skrējējs Haile Gebrselasi, Makau laboja par 21 sekundi.

Pats Gebrselasi šodien līdz pusdistancei skrēja līderu grupā, taču vēlāk izstājās.

Arī pārējas divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Kenijas sportisti. Otro vietu izcīnīja Stīvens Kvelijo, bet trešajā vietā ierindojās Edvīns Kimaijo.

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Kenijas sportiste Florense Kiplagata, kura distanci veica divās stundās, 19 minūtēs un 44 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Vācijas pārstāve Irina Mikitenko, kura Berlīnes maratonā uzvarēja 2008. gadā, bet trešajā vietā ierindojās pašreizējā pasaules rekorda īpašniece Pola Redklifa no Lielbritānijas.

Zīmīgi, ka Redklifai šīs bija pirmās sacensības kopš 2009. gada novembra, kad viņa piedalījās Ņujorkas maratonā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu