Jaunajā Rīgas teātrī top izrāde «Drāmas kursi pieaugušajiem»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunajā Rīgas teātrī top Annijas Beikeres lugas «Drāmas kursi pieaugušajiem» iestudējums, ko veido režisors Gatis Šmits.

  • Iestudējuma scenogrāfs ir Rūdolfs Bekičs, kostīmu māksliniece ir Keita.
  • Lomas atveidos Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Inga Tropa, Vilis Daudziņš un Andris Keišs.

Lugas «Drāmas kursi pieaugušajiem» darbība norisinās mūsdienu Amerikas mazpilsētā. Vietējā kultūras centra pasniedzēja Mārtija organizē radošās drāmas kursu pieaugušajiem. Uz nodarbībām piesakās tikai trīs dalībnieki: Terēze - bijusī aktrise no Ņujorkas -, Šulcs - nesen šķīries galdnieks - un Lorena - lecīga sešpadsmitgadīga pusaudze. Lai papildinātu dalībnieku rindas, nodarbības apmeklē arī Mārtijas vīrs Džeimss. Luga ir stāsts par pieciem cilvēkiem, viņu attiecībām un noslēpumiem, kas negaidīti atklājas sešās teātra nodarbībās.

Annija Beikere (1981) ir viena no pazīstamākajām jaunajām dramaturģēm ASV. Luga «Drāmas kursi pieaugušajiem» sarakstīta 2009.gadā un atzīta par gada labāko jauno amerikāņu lugu 2010.gadā, iegūstot prestižo Obija balvu. Patlaban luga tiek spēlēta uz daudzām ASV skatuvēm. Latvijā neviena no Annijas Beikeres lugām līdz šim nav iestudēta. Autores darbos caur ikdienišķiem, šķietami nenozīmīgiem notikumiem negaidīti atklājas ļoti precīzs un dramatisks lugas varoņu dvēseles atspoguļojums.

  • Pirmizrāde notiks 5.oktobrī plkst.19.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu