Radīts bērnu uzraudzības rīks, kas darbojas ar «Android» telefoniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īrijas kompānija «mmTechnologies» radījusi sistēmu «MobileMinder», kas palīdz vecākiem izsekot savu bērnu gaitām un kontaktiem, izmantojot bērna rīcībā esošu «Android» operētājsistēmas mobilo telefonu, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «The Next Web».

«MobileMinder» izmanto signālu un datus no bērna mobilā telefona, lai interneta lapā rādītu bērna atrašanas vietu, neseno kustību un telefoniskos kontaktus (zvanus, īsziņas) ar citiem, kā arī telefonā ieprogrammē bērnam iespēju saukt palīdzību, ja tas ir nomaldījies.

Risinājums arī ļauj vecākiem ieprogrammēt «virtuālu sētu» ap teritoriju, kuru bērnam nav vēlamas atstāt. Ja bērns to dara, vecāki tiek brīdinātu, raksta «The Next Web».

Bērna kontaktus var sadalīt drošos, nezināmos un nevēlamos. Drošiem var pieskaitīt ģimenes locekļus, citus radus un vecākiem labi pazīstamus draugus, bet nevēlamiem - citus bērnus, kas telefona īpašnieku kaitina vai pavedina uz nedarbiem. Nezināmos kontaktus var noskaidrot un vēlāk klasificēt, piemēram, kā jaunus draugus, izriet no «MobileMinder» mājaslapā sniegtās informācijas.

«MobileMinder» ir rīks, ko var izmantot, lai izsekotu bērnu darbībai no pirmajiem skolas gadiem, kad bērni bieži saņem pirmo mobilo telefonu, līdz agrīniem tīņa gadiem, kad var kļūt aktuālas risinājuma funkcijas, kas uzmana un novērš tīņa nodarbošanos ar nepiedienīgu fotogrāfiju sūtīšanu un saņemšanu jeb tā saukto «sexting» (angliski patapināts no īsziņu sūtīšanas jeb «texting»).

«MobileMinder» risinājums maksā 9.99 ASV dolārus (ap pieciem latiem) mēnesī un ir pakalpojums, kas nopērkams «Android Market». «mmTechnologies» sola, ka drīzuma būs risinājums arī «Symbian» operētājsistēmas telefoniem un «Blackberry» telefoniem.

Īru kompānijas izstrādātais rīks domāts galvenokārt ASV tirgum, kur daudzās ģimenēs valda bažas par bērnu kaitināšanu un aiztikšanu, izmantojot mobilo sakaru vēstījumus, kā arī par bērnu iespējamu pazušanu, aizbēgšanu vai nolaupīšanu.

Biznesa portāls «Nozare.lv» pamanīja, ka internetā ir aprakstīs cits produkts ar līdzīgi nosaukumu «Mobile Minder», kas domāts vecu ļaužu aprūpes uzraudzībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu