Aicina iedzīvotājus ziņot par lašveidīgo zivju ķeršanas gadījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 30.novembrim, lašu un taimiņu nārsta laikā, Valsts policija, ņemot vērā iepriekšējo gadu pozitīvo pieredzi, arī šogad aktīvi iesaistīsies dažādās koordinētās aktivitātēs, lai īstenotu lašveidīgo zivju resursu aizsardzības pasākumus. Īpaša uzmanība tiks pievērsta dabīgā nārsta aizsardzībai upēs, portālu «Apollo» informēja Lita Juberte, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot par lašu un taimiņu ķeršanas gadījumiem Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldē vai policijā. Šāda informācija var būt noderīga pārkāpumu atklāšanā un pārtraukšanā. Jāatgādina, ka arī vēžu ķeršana laikā no 1.oktobra līdz 30.novembrim ir aizliegta.

Policija regulāri veic dažādas pārbaudes un kontrolē nelikumīgu zivju resursu iegūšanu. Viens no pēdējiem gadījumiem fiksēts šā gada 2.oktobrī, kad Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuri specializējušies nelikumīgu medību un zvejas apkarošanā, pārbaudot makšķernieku sniegto informāciju par iespējamu zvejas pārkāpumu, Lielupē pie Varkaļu ostas izņēma nelikumīgi ievietotu zvejas tīklu. Kopīgi ar makšķernieku, kurš pārkāpumu atklāja, visas tīklā iekļuvušās zivis tika atbrīvotas.

Policija aicina ikvienu izturēties atbildīgi un saudzēt mūsu dabas resursus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu