Pasaules čempions 5000 metru skrējienā Farahs - Eiropas gada vieglatlēts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par šī gada Eiropas labāko vieglatlētu šodien tika atzīts Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs.

28 gadus vecais Farahs septembrī triumfēja Dienvidkorejas pilsētā Tegu notikušā pasaules čempionāta 5000 metru skrējienā, distanci veicot 13 minūtēs un 23,36 sekundēs. Bet pasaules čempionāta 10 000 metru distancē Farahs tika pie sudraba godalgas, tikai pašā distances noslēgumā piekāpjoties Etiopijas skrējējam Ibrahimam Džeilanam.

Tāpat Farahs jūlijā sasniedza jaunu Eiropas rekordu 10 000 metru skrējienā - 26 minūtes un 46,57 sekundes.

Iepriekšējo rekordu, kas bija 26 minūtes un 52,30 sekundes, Farahs uzlaboja par vairāk nekā piecām sekundēm. Tas piederēja vēlāk par aizliegtā preparāta EPO lietošanu apsūdzētajam beļģu skrējējam Mohammadam Murhitam, kurš minēto rezultātu sasniedza 1999. gadā.

Otro vietu aptaujā par Eiropas gada vieglatlētu ieņēma Francijas sprinteris Kristofs Lemetrs, bet trešais palika britu barjerskrējējs Deivids Grīns.

Balsojuma rezultātus nosaka līdzjutēju, žurnālistu, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) pārstāvju un ekspertu balsojums.

Iepriekš par Eiropas uzlecošajām gada zvaigznēm tika atzīts Vācijas lodes grūdējs Davids Štorls un britu sprintere Džodija Viljamsa, bet par labāko vieglatlēti - šī gada pasaules čempione 800 metru distancē krieviete Marija Savinova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu