Jaunās un talantīgās Annas Kalvi koncerta Rīgā viesmāklinieks - <i>Martin Confused</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

15.oktobrī koncertzālē «Palladium Rīga» uzstāsies jaunā un talantīgā britu mūziķe Anna Kalvi, kas šogad nominēta prestižajai «Mercury» balvai par gada labāko albumu un iekļauta «BBC Future Sound 2011» desmit daudzsološāko mūziķu sarakstā. Koncerta viesmākslinieka statusā uz «Palladium Rīga» skatuves redzēsim Martin Confused.

Talantīgā dziesmu autore, dziedātāja un ģitāriste Anna Kalvi ir viena no šī gada aktuālākajām britu dziesminiecēm. Viņas brīnišķīgais debijas albums «Anna Calvi», kas klajā nāca šā gada janvārī, ir mistisks, dekadentisks, nostalģisks un novatorisks reizē. Nominēts prestižajai «Mercury» mūzikas balvai kā gada labākais albums Lielbritānijā un Īrijā,  tas guvis plašu kritiķu un publikas atzinību, kā arī pilnībā attaisnojis Annas Kalvi atbalstītāju Brian Eno un Nick Cave ieguldījumu mūziķes karjeras aizsākumā. Anna Kalvi ierindota arī «BBC Future Sound 2011» desmit daudzsološāko mūziķu sarakstā.

Pirms Annas Kalvi uzstāšanās uz «Palladium Rīga» skatuves viesmākslinieka statusā uzstāsies pašmāju dziesminieks Martin Confused. «Annas Kalvi skanējums ir neierasti tumšs, harizmātisks un pirmatnējas enerģijas caurvīts,» saka mūziķis. «Anna Kalvi ir rets dimants un viennozīmīgi viens no maniem spilgtākajiem atklājumiem 2011. gada mūzikā. Esmu ļoti priecīgs par iespēju dzirdēt viņu klātienē. Iespēja dalīt Palladium skatuvi ar viņu man ir liels gods un izaicinājums!»

Annas Kalvi ģitārspēle ir unikāla. Ar ģitāru mūziķe rada skaņas, kas tuvākas citiem mūzikas instrumentiem – klavierēm vai pat veselam orķestrim. Anna Kalvi ir iedvesmojusies gan no 20. gadsimta klasiskās mūzikas, gan mācījusies radošumu no roka leģendām Jimi Hendrix un Captain Beefheart. Annas Kalvi dziedāšanā jūtama Edītes Piafas un Ninas Simone ietekme. Ar savu mūziku, kas bieži tiek raksturota kā jaunā gotu mūzika, Anna Kalvi vēlas radīt kaisles un brīvības izjūtu, kādu viņa pati gūst klasiskajā mūzikā, un viņai tas ļoti labi izdodas.

Biļetes uz Annas Kalvi koncertu maksā Ls 13,00 un pieejamas «Biļešu Serviss» kasēs un internetā «bilesuserviss.lv». 

Papildu informācija: «positivus.com», «annacalvi.com». 

Līdz šim izsludināto «Palladium» koncertu grafiks:

06.oktobrī - FM BELFAST
12.oktobrī - KAISER CHIEFS
15.oktobrī - ANNA CALVI
01.novembrī - HOOVERPHONIC
04.novembrī - TUBORG 101 TŪRES GREEN AUTUMN NOSLĒGUMS
11. novembrī - EWERT AND THE TWO DRAGONS
03.decembrī - IĻĢI 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu