Dziesmu iesniegšana «Eirovīzijas» Nacionālajai atlasei noslēgsies piektdien

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 14.oktobra vakarā, noslēgsies dziesmu iesniegšana 2012.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei «Eirodziesma 2012».

«Labi zinām, ka šobrīd komponistu radošajās virtuvēs iet karsti un daudzas dziesmas prognozējam sagaidīt tieši šonedēļ. Tāpēc visiem Latvijas radošajiem prātiem novēlam, lai līdz piektdienai dzimtu vēl kāds izteiksmīgs, oriģināls darbs, kas 2012.gada februārī saviļņotu Latvijas skatītājus un klausītājus, bet maijā tam uzgavilētu visa Eiropa,» saka Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs. Viņš arī atgādina, ka šogad pilnībā mainījusies konkursa koncepcija.

Viena no būtiskākajām atšķirībām ir tā, ka šogad dziesmas izpildītājam sākotnēji nav primāras nozīmes, jo konkursa gaitā tas varēs tikt mainīts. Katrs mūzikas autors Nacionālajai atlasei var iesniegt ne vairāk kā divas dziesmas.

eirovizija.lv

Pēc priekšatlases visas iesniegtās dziesmas, kas atbilst konkursa nolikumam, no 20.oktobra līdz 1.novembrim tiks nodotas publiskam izvērtējumam - tās tiks izvietotas Eirovīzijas mājas lapā, neminot autoru vārdus.

Tas nozīmē, ka pirmo reizi Eirovīzijas vēsturē Latvijas interneta lietotāji varēs iepazīties ar visām atlasei iesniegtajām dziesmām un izteikt savu viedokli par dziesmu, tās tekstu un kopīgo vēstījumu, nevis izpildītāju.

«Jāteic gan, ka interneta lietotāju balsojumam būs rekomendējošs raksturs, jo līdztekus klausītājiem dziesmas vērtēs Mākslinieciskā padome septiņu cilvēku sastāvā, pēc objektīviem un profesionāliem kritērijiem izvēloties pusfināla divdesmitnieku. Mākslinieciskajai padomei būs tiesības veikt korekcijas pusfināla dziesmu galīgā saraksta sastādīšanā,» uzsver Aigars Dinsbergs.

Pusfināla dziesmas un to autori tiks atklāti 8.novembrī LTV rīkotajā preses konferencē, savukārt dziesmu izpildītāji pēc to noklausīšanās dzīvajā izpildījumā un Mākslinieciskās padomes izvērtējuma tiks paziņoti 1.decembrī.

Pusfināli LTV1 ēterā būs 7. un 14.janvārī. Pirmo reizi Nacionālās atlases vēsturē tie notiks tiešraidē. Katrā no pusfināliem uzstāsies desmit dalībnieki, un no katra pusfināla piecus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Nacionālās atlases fināls notiks 18.februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partneriem - Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai - LTV arī 2012.gadā varēs organizēt Nacionālo atlases kārtu, nodrošinot Latvijas mūziķu piedalīšanos starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas no 22. līdz 26.maijam notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu