Latvijā viesosies «Grammy» mūzikas balvas laureāte Ronda Larsone

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra īstenotā projekta «Profesionālās kultūrizglītības pedagogu tālākizglītība» laikā Latvijā viesosies ASV flautiste, komponiste un «Grammy» mūzikas balvas laureāte Ronda Larsone.

Larsone Latvijā viesosies no 17.oktobra līdz 21.oktobrim, vairākās Latvijas pilsētās vadot nodarbības koka pūšaminstrumentu spēles pedagogiem. Ārvalstu viešņas vadītās nodarbības pedagogiem notiks Rīgā, Jelgavā, Liepājā, Cēsīs un Daugavpilī, aģentūru LETA informēja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra Informācijas analīzes eksperte Māra Kalve.

Larsone, viesojoties Latvijā, pasniegs ne tikai izglītojošas nodarbības, bet priecēs arī klausītājus ar koncertu, kas 18.oktobrī plkst.18 notiks Jelgavas Mūzikas vidusskolas zālē.

Flautistes Larsones muzikālo daiļradi raksturo stilistiku un žanru daudzveidība, dažādu tautu kultūru muzikālā mantojuma izmantošana. 1985.gadā viņa ieguvusi pirmo vietu Nacionālās flautas spēles asociācijas Jauno mūziķu konkursā un debitējusi prestižajā Kārnegī hallē. Drīz pēc tam flautiste pievienojās mūziķu grupai «The Paul Winter Consort», ar kuru kopā 1994.gadā saņemta prestižā «Grammy» mūzikas balva.

Mūziķe komponē daudzus skaņdarbus pati savam repertuāram, cenšoties spēlē parādīt pasaules mūzikas etnisko flautu skanējuma dažādību. Būdama ASV muzikālā vēstniece, viņa ir muzicējusi Dienvidāfrikā Pasaules Reliģiju parlamentam, kāpjot uz vienas skatuves kopā ar Nelsonu Mandelu un Dalailamu.

Larsone ar koncertiem viesojusies Eiropā, Krievijā, Japānā, Centrālamerikā un Ziemeļamerikā. Flautiste ir piedalījusies vairāk nekā 19 mūzikas albumu ierakstos, kā arī izdoti divi Larsones solo albumi - «Free as a Bird» un «Distant Mirrors», un pēdējais no tiem ir veidots kā pasaules tautu mūzikas un vēsturisko muzikālo tradīciju refleksijas.

«Grammy» mūzikas balvas laureātes viesošanās Latvijā notiek ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstītā projekta «Profesionālās kultūrizglītības pedagogu tālākizglītība» laikā. ESF finansētā projekta kursu mērķis ir parādīt pedagogiem jaunus, neierastus ceļus sadarbībā ar audzēkņiem, inovatīvas metodes mūzikas un mākslas priekšmetu pasniegšanā un akcentēt informācijas tehnoloģiju pielietojumu mācību nodarbībās.

Projekts «Profesionālās kultūrizglītības pedagogu tālākizglītība» dod iespēju līdz 2012.gada oktobrim vairāk nekā 2000 mūzikas un mākslas skolu skolotājiem bez maksas apmeklēt gandrīz 300 kursus visā Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu