Pazudušā advokāta Platača lietā policija joprojām izskata divas versijas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts policija nopratinājusi vairāk nekā simts cilvēku pazudušā advokāta Aināra Platača lietā, taču kopš pērnā gada maija pazudušo advokātu pagaidām nav izdevies atrast.

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte aģentūrai BNS pastāstīja, ka policijai nav zināma advokāta atrašanās vieta un tā turpina izskatīt divas versijas – cietušā pazušana ir notikusi viņa profesionālās darbības dēļ vai saistīta ar personisku konfliktsituāciju. Tāpat policija izskata versijas, ka advokāts ir vai nu dzīvs, vai miris.

Kopš kriminālprocesa sākšanas policija nopratinājusi vairāk nekā 100 personu, taču izmeklēšanas laikā neviena persona nav bijusi aizturēta. Tāpat izmeklēšanas laikā ir bijusi starptautiskā sadarbība ar citām valstīm.

Kriminālprocesā ir veiktas visas nepieciešamās ekspertīzes, un tās ir sniegušas atbildes uz policiju interesējušajiem jautājumiem.

Informāciju, vai un cik kratīšanas veiktas šajā lietā, policija izmeklēšanas interesēs nesniedz.

Lai arī advokāta kolēģi bija solījuši atlīdzību par vērtīgu informāciju advokāta atrašanā, pagaidām šāda noderīga informācija nav saņemta, aģentūrai BNS atzina Platača pārstāvētā biroja «Platacis un partneri» advokāts Aloizs Vaznis.

«Nē, informācija mums nav sniegta. Tādas savas domas ir bijušas, bet informāciju neesam saņēmuši,» teica Vaznis.

Vaznim nav cerību, ka Plataci izdosies atrast dzīvu. «Dzīvu jau nu nē, bet nu varbūt mirstīgās atliekas ar laiku atradīsim,» piebilda Vaznis.

2010.gada 25.maijā policijā saņemts iesniegums par Platača bezvēsts prombūtni. Šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu «Mercedes Benz 500».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu