Pēdējo dienu var iesniegt dziesmas «Eirovīzijas» atlasei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdiena, 14. oktobris, ir pēdējā diena, kad dziesmu autori savas dziesmas var iesniegt Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei «Eirodziesma 2012».   

Konkursa rīkotāji atgādina, ka šogad pilnībā mainījusies konkursa koncepcija. Viena no būtiskākajām atšķirībām ir tā, ka šogad dziesmas izpildītājam sākotnēji nav primāras nozīmes, jo konkursa gaitā tas varēs tikt mainīts. Katrs mūzikas autors nacionālajai atlasei var iesniegt ne vairāk kā divas dziesmas. 

Visus potenciālos konkursantus Latvijas Televīzija (LTV) aicina iepazīties ar Eirovīzijas interneta mājaslapā «eirovizija.lv» publicēto konkursa nolikumu, aizpildīt pieteikuma anketu un kopā ar dziesmas ierakstu nogādāt LTV ar norādi «Eirodziesma 2012». 

Pēc priekšatlases visas iesniegtās dziesmas, kas atbildīs konkursa nolikumam, no 20.oktobra līdz 1.novembrim tiks nodotas publiskam izvērtējumam, proti, dziesmas tiks izvietotas Eirovīzijas mājaslapā, neminot autoru vārdus. Tas nozīmē, ka pirmo reizi Eirovīzijas vēsturē Latvijas interneta lietotāji varēs iepazīties ar visām atlasei iesniegtajām dziesmām un izteikt savu viedokli par dziesmu, tās tekstu un kopīgo vēstījumu, nevis izpildītāju. 

«Jāteic gan, ka interneta lietotāju balsojumam būs rekomendējošs raksturs, jo līdztekus klausītājiem dziesmas vērtēs mākslinieciskā padome septiņu cilvēku sastāvā, pēc objektīviem un profesionāliem kritērijiem izvēloties pusfināla divdesmitnieku. Mākslinieciskajai padomei būs tiesības veikt korekcijas pusfināla dziesmu galīgā saraksta izveidošanā,» skaidroja Dinsbergs.

Pusfināla dziesmas un to autori tiks atklāti 8.novembrī LTV rīkotajā preses konferencē, savukārt dziesmu izpildītāji pēc to noklausīšanās dzīvajā izpildījumā un konkursa mākslinieciskās padomes izvērtējuma tiks paziņoti decembra sākumā. 

Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināli LTV 1.kanāla ēterā būs skatāmi 7.janvārī un 14.janvārī. Pirmo reizi nacionālās atlases vēsturē tie notiks tiešraidē, un katrā no pusfināliem uzstāsies desmit dalībnieki, un no katra pusfināla piecus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. 

Konkursa nacionālās atlases fināls notiks 18.februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. 

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kas Latvijas mūziķiem piedāvā dalību starptautiskajā muzikālajā arēnā, un, pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajiem sadarbības partneriem - Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai -, LTV arī 2012.gadā varēs organizēt nacionālo atlases kārtu, nodrošinot Latvijas mūziķu piedalīšanos starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas nākamgad no 22.maija līdz 26.maijam notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu