«Bildes 2011» aicina uz jauno dziesminieku autorvakaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anita Priedīte

Iesākot 26.gadskārtu, mūzikas un mākslas festivāls «BILDES» klausītājiem piedāvā saturiski jauna formāta koncertu - jauno dziesminieku autorvakaru - kas papildinās festivāla akustisko priekšnesumu programmu. Koncerts būs klausāms Lielās Ģildes Minsteres zālē 17.oktobrī plkst.19.00, informē festivāla rīkotāji «BILŽU BIROJS».  

Šogad festivāls mūzikas gardēžus priecēs ar tā ietvaros vēl nebijuša veida koncertu. Tajā sava muzikālā rokraksta līnijas pirmajiem būs gods atstāt pazīstamākajiem Latvijas jauno dziesminieku paaudzes pārstāvjiem. 

Pieredzējusī «BILŽU» dalībniece un grupas «Astro’n’out» soliste Māra Upmane-Holšteina gaidāmo jauno dziesminieku autorvakaru raksturo kā intīmu un personisku koncertu: «Manā skatījumā, šī pasākuma atmosfēra mūziķiem savos priekšnesumos ļaus būt mierīgākiem, klusākiem un atklātākiem. Ceru, ka autorvakars pievērsīs klausītāju uzmanību galvenokārt koncerta saturam un dziesmu vārdiem, nevis formai. Domāju, ka ikviens mūziķis šajā koncertā ienesīs savu raksturu, un tas, manuprāt, ir visinteresantāk - salīdzināt, kā katrs dziesminieks izklausās individuāli, jo pārsvarā mēs uzstājamies ar grupām.» M.Upmane-Holšteina šajā koncertā uzstāsies kopā ar pavadošo ģitāristu, un, ļoti iespējams, priecēs klausītājus arī ar kādu jaunu kompozīciju. 

Savukārt solomāksliniece Anete Kozlovska uzskata, ka šis koncerts ietver zināmas līdzības ar «BILŽU» folkkoncertu, vienīgi atšķiras mākslinieku paaudzes. «Manuprāt, ir diezgan organiski, ka festivāls piedāvā atsevišķu koncertu jaunajai paaudzei. Tā ir loģiska sadale, jo jaunajiem autoriem ir citas paaudzes klausītāju loks. Šī koncerta mūziķu domāšana un pasaules izjūta ir izteikti atvērta muzikālām ietekmēm no citām pasaules valstīm,» domā māksliniece. Viņa uzskata, ka, lai arī katram jauno dziesminieku autorvakara dalībniekam ir savs muzikālais rokraksts, šis koncerts ļaus saskatīt arī to, kas mūziķus vieno. «Koncertā izpildīšu gan jaunus, gan jau zināmus skaņdarbus. Tā kā autorvakars notiks tik skaistā zālē, mēģināšu uzburt romantisku atmosfēru, uzstājoties kopā ar stīgu instrumentu sastāvu,» tā A.Kozlovska. 

Mūziķim Kārlim Kazākam dziesminieku autorvakars asociējas ar mājīgu koncertu, kur paklausīties vienam otrā un visos kopā: «Domāju, ka koncerts izcelsies ar tā kopējās atmosfēras burvību, jo apkārt būs gan domubiedri, gan draugi, no kuriem jebkuru varēs uzaicināt nodziedāt kādu dziesmu kopā.» Dziesminieks atklāj, ka nekad neplāno, ko spēlēs, tāpēc visas uzstāšanas savā ziņā ir unikālas un pārsteigumiem bagātos. «Šoreiz ir iecere izpildīt kādu dziesmu kopā ar Māru Upmani-Holšteinu un Aneti Kozlovsku. Ja reiz būsim kopā vienā pasākumā, kāpēc gan neizmantot iespēju, izveidot šādu priekšnesumu?!» retoriski jautā mūziķis. 

Jauno dziesminieku autorvakara koncertā uzstāsies vēl arī tādi mākslinieki kā El Mars, Alise Joste, Ansis Klintsons, Laura Lō, Mikus Straume, Momend, Goran Gora, Andis Grīva u.c.  

  • Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «bilesuparadize.lv». 

Ar visu festivāla «BILDES 2011» koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā «bildes.lv». 

«BILŽU» izstāde «Mandalas» būs apskatāma no 6. līdz 25.oktobrim t/c «SPICE HOME», kā arī Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā. 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu