LSO koncertciklā Eiropas dārgumi - maestro Voicehovskis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Hibneris.

21.oktobrī plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā atskanēs jaunizveidotā cikla Eiropas dārgumi koncerts Romantisma virsotnes. Pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults atkal stāsies lieliskais poļu maestro Tadeušs Voicehovskis. Koncerta solists – jaunais, talantīgais Latvijas pianists Antons Rosputjko.  

Jaunā cikla Eiropas dārgumi otrajā koncertā klausītāji varēs baudīt skaisto Edvarda Grīga Klavierkoncertu pianista Antona Rosputjko interpretācijā. Perspektīvais jaunais pianists ir izglītojies pie profesora Jāņa Maļecka un šobrīd studē prestižajā Mozarteum universitātē Zalcburgā ievērojama pedagoga Pāvela Giļilova klasē. Studijas Zalcburgā Antons Rosputjko uzsāka, pateicoties saviem panākumiem Mozarteum vasaras akadēmijā. Kā šīs akadēmijas laureāts 2009.gadā viņš ieguva iespēju uzstāties Zalcburgas vasaras festivālā slavenajā Mozarteum lielajā zālē. Rosputjko ir arī daudzu citu starptautisku konkursu laureāts, tostarp 1.vietas ieguvējs starptautiskajā pianistu konkursā Jūrmala 2010. 

«Šajā koncertprogrammā skanēs tiešām emociju un romantisma pilna mūzika!» pauž LSO vadītājs Uldis Lipskis. Bez Grīga Klavierkoncerta publikas iemīļotā diriģenta Tadeuša Voicehovska vadībā LSO atskaņos arī Antonīna Dvoržāka 9.simfoniju No jaunās pasaules, kur sintezēti čehu, indiāņu un nēģeru tautas mūzikas elementi un Staņislava Moņuško uvertīru no slavenās poļu operas Halka. 

LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala uzsver: «Mēs vienmēr priecājamies par sadarbību ar tādu pasaules klases diriģentu kā Tadeušs Voicehovskis, kurš, pateicoties savai lielajai diriģenta pieredzei, lieliski pilnveido orķestra skanējumu un pārsteidz gan mūziķus, gan klausītājus ar aizraujošām un oriģinālām muzikālajām krāsām un idejām.»  

  • Biļetes uz koncertu ir nopērkamas visās «Biļešu Paradīzes» kasēs un «bilesuparadize.lv».

Informācija par koncertu atrodama arī LSO oficiālajā interneta mājas lapā «lso.lv».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu