Urīna nesaturēšana! Ko nu? *

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Urīna nesaturēšana jeb inkontinence ir diezgan izplatīta parādība, kas skar katru ceturto sievieti pēc 35 gadu vecuma. Inkontinences cēloņi var būt dažādi: grūtniecība, menopauze un mazā iegurņa muskuļa pavājināšanās.

Rudenī, kad dienas kļūst īsākas, bet  naktis – garākas, daudzas sievietes, kuras cieš no urīna nesaturēšanas problēmas, rod attaisnojumu nebūt aktīvām un neiziet ārpus mājas bez liekas vajadzības. Neesi viena no tām! Ja urīna nesaturēšana ir arī tava problēma, neļauj vaļu negatīvām domām, dodies laukā, esi aktīva un baudi dzīvi uz pilnu klapi!

Lielākoties sievietes cieš no vieglas urīna nesaturēšanas, kas izpaužas kā nekontrolēta urīna izdalīšanās . Urīna nesaturēšanai ir trīs veidi:

1. Urīna nesaturēšana, kas saistīta ar slodzi vai stresu, paaugstinoties spiedienam vēdera dobumā. Tas var notikt fiziskas slodzes laikā, klepojot, šķaudot, sirsnīgi smejoties vai ceļot smagumus.

2. Pavēles jeb imperācijas nesaturēšana - ļoti neatliekama, nepārvarama vajadzība doties uz tualeti, bet, ja tas nav iespējams, urīna pilieni izdalās nekontrolēti.

3. Jaukta tipa nesaturēšana (abu iepriekšējo veidu kombinācija).

Cīņa ar nepatīkamo aromātu
Urīna nesaturēšana bieži saistās ar diskomforta sajūtu, ko rada bažas par negaidītām noplūdēm un nepatīkamo urīna aromātu, kuru varētu pamanīt arī apkārtējie cilvēki. Lai izvairītos no šīs sajūtas, svarīgi ir izvēlēties atbilstošus higiēnas līdzekļus. Seni Lady uroloģiskie ieliktnīši ir sievietēm piemērotākais risinājums vieglas un vidējas urīna nesaturēšanas gadījumos, jo īpašā UROPROTECT sistēma nodrošina sausuma, drošības un komforta sajūtu. Šī sistēma ir īpašību kopums, ar kuru palīdzību Seni Lady novērš jebkuru diskomfortu, kas varētu rasties urīna nesaturēšanas gadījumā. Odour stop  neitralizē nepatīkamo aromātu , neviens pat nenojautīs, ka Tev ir šī problēma! Seni Lady uroloģiskie ieliktnīši ir gaisu caurlaidīgi un ļauj ādai brīvi elpot, kas sievietes intīmajai veselībai ir ļoti būtiski.

Ieteicams apmeklēt ārstu
Neatkarīgi no inkontinences pakāpes un cēloņa, ieteicams apmeklēt ārstu. Aplams ir uzskats, ka ar inkontineces problēmu vari tikt galā pati. Ārsts veiks izmeklēšanu, noteiks Tavu inkontinences pakāpi un rašanās iemeslu, kā arī konsultēs par Seni Lady ieliktnīšu ar piemērotāko uzsūktspēju iegādi. Ārsts var ieteikt risinājumus, kā ar šo problēmu cīnīties, piemēram, veicot vingrojumus mazā iegurņa muskuļa trenēšanai.

Ja nesaturēšana traucē iziet sabiedrībā, tā jau kļūst ne vien par fizioloģisku, bet arī  par psiholoģisku problēmu. Ārsti tomēr aicina mest kaunu pie malas, it īpaši tādēļ, ka gadījumos, kad saslimšana nav smaga, to var salīdzinoši ātri un viegli izārstēt. 

Nesaturēšana grūtniecības laikā un pēc dzemdībām
Topošajām māmiņām, it īpaši grūtniecības pēdējos mēnešos, rodas bieža vajadzība iet uz tualeti. Izskaidrojums ir vienkāršs: bērniņš rada spiedienu sievietes urīnpūslim. Saspiesti tiek visi mazā iegurņa orgāni, pasliktinās to apgāde ar asinīm, tāpēc ik pēc neilga laika rodas vajadzība apmeklēt tualeti. Grūtnieces var piemeklēt pavēles jeb imperācijas nesaturēšana, kad gluži vienkārši, nepaspējot tikt līdz labierīcībām, neliels daudzums urīna  izdalās nekontrolēti.

Šādos gadījumos arī ir ieteicams ikdienā lietot sev piemērotākos uroloģiskos ieliktnīšus. Aptiekās un veikalos pieejams plašs Seni Lady uroloģisko ieliktnīšu klāsts ar dažādām uzsūktspējām un izmēriem. Paši plānākie vizuāli izskatās ļoti līdzīgi parastajiem ikdienas ieliktnīšiem, tikai atšķirībā no parastajiem ieliktņiem, uroloģiskie ieliktnīši ne tikai saglabā diskrētuma sajūtu, bet arī neitralizē nepatīkamo aromātu un tiem ir daudz lielāka uzsūktspēja.
Grūtniecēm urīna nesaturēšana parasti ir mehānisks process, neilgu laiku pēc bērniņā nākšanas pasaulē tai būtu jāpāriet, jo vairs nebūs sloga, kas nospiež urīnpūsli. Ja tomēr šī problēma nepāriet, noteikti jākonsultējas ar ārstu un jāveic izmeklēšana.

Intīmā vingrošana
Urīna nesaturēšana pēc dzemdībām lielākoties piemeklē sievietes, kurām pirmā grūtniecības bijusi salīdzinoši vēlu – jo vairāk gadu, jo lielāks risks. Pēc dzemdībām, kad iegurņa pamatnes muskuļiem bijusi jāiztur liela slodze, svarīgi veikt speciālus vingrinājumus starpenes muskulatūrai. Lai saprastu, kā tos veikt, visvienkāršākais veids ir tualetē mēģināt apturēt urīna strūklu. Dienas gaitā mēģini šo darbību atkārtot vairākas reizes – sasprindzini un atslābini starpenes muskuli. Neviens pat nepamanīs, ka veic šo treniņu un Tu to vari darīt jebkurā laikā un vietā. Muskuļi ir jāsasprindzina uz piecām, sešām sekundēm , tad tie jāatlaiž un šādas darbības jāatkārto vismaz 15 reizes. Jo biežāk vingrinājumi tiks veikti, jo lielāks efekts. Patiesībā šādi vingrinājumi ir ieteicami jebkura vecuma sievietēm.

Ķirurģiski risinājumi
Ja ar vingrojumiem vēlamo efektu neizdodas panākt, slodzes nesaturēšanas gadījumā ir pieejamas  operācijas, ar kuru palīdzību tiek atjaunota mazā iegurņa orgānu anatomija. Lielākā daļa sieviešu jau nākamajā dienā pēc operācijas var doties ierastajās gaitās, tomēr ir daži ierobežojumi – no fiziskas slodzes un smagumu celšanas jāatturas turpmākās sešas nedēļas, nedrīkst ne celt ne nest neko, kas smagāks par pieciem kilogramiem.

www.seni.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu