Trēziņš: SM vajadzētu vadīt nozares profesionālim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Satiksmes ministriju vajadzētu vadīt nozares profesionālim, taču sākumā ir jāredz potenciālā satiksmes ministra Aivja Roņa vai cita neatkarīgā ministra amata kandidāta darbības programma, aģentūrai LETA sacīja Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas «Latvijas Auto» prezidents Valdis Trēziņš.

Kā ziņots, satiksmes ministrs būs bezpartejisks, un par ministriju solidāru atbildību uzņemsies Zatlera reformu partija (ZRP) un partija «Vienotība». Izskanējis, ka satiksmes ministrs varētu būt bijušais ārlietu ministrs Ronis vai kāds cits kandidāts.

Trēziņš uzsvēra, ka priekšlikums uz ministra amatu virzīt no partijām neatkarīgu personu nav slikts un neatkarība no politiskajiem spēkiem varētu tikt vērtēta pozitīvi. Taču labāk būtu, ja par ministru tiktu virzīts mazāk vai vairāk profesionāls kandidāts, kurš būtu saistīts ar nozari - jau iepriekš politiķi esot runājuši par šādas iespējas realizēšanu.

Ņemot vērā, ka neoficiāli nosauktais kandidāts Ronis ir profesionālis ārlietu un finanšu jomā, varbūt viņa «virzīšanas loģika» rodama plānos sakārtot attiecības ar Krieviju un Briseli, minēja Trēžiņš. Viņš gan sākumā vēlētos redzēt neatkarīgā kandidāta darbības programmu, lai varētu par viņu sniegt objektīvu vērtējumu.

Ja labi pameklētu, tad nebūtu grūti atrast profesionāļus no satiksmes nozares, piebilda «Latvijas Auto» prezidents. Viņš arī sagaidītu, ka premjera kandidāts Valdis Dombrovskis (V) sociālos partnerus ar potenciālo kandidātu iepazīstinātu, pirms viņš tiek nominēts amatam.

Jautāts, kam jābūt jaunā ministra pirmajam darāmajam darbam, Trēziņš norādīja, ka ir jāsāk risināt kopējā tranzīta problēma. Gan Lietuva, gan Igaunija mūsu valsti šajā sfērā ir apsteigušas, un šajā jomā ir nepieciešams gan uzlabot attiecības ar kaimiņvalstīm, gan veikt infrastruktūras sakārtošanas darbus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu