Biedru atšķelšanās no ZRP apliecina mūsu partejiskās sistēmas vājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sešu Zatlera reformu partijas (ZRP) biedru izstāšanās no šī politiskā spēka nav pārsteigums, un šāds lēmums tikai kārtējo reizi apliecina par Latvijā pastāvošās partejiskās sistēmas izteikto vājumu, uzskata sociologs, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Valdības veidošanas procesu Kaktiņš aģentūrai LETA salīdzināja ar zupas vārīšanu - «vienu brīdi viens makarons virspusē, otru brīdi - cits, tāds ir šis juceklis pašreizējā brīdī, un tas nav nekas jauns».

Apskatot situāciju plašākā mērogā, sociologs atzīmēja, ka Latvijā pastāvošā partejiskā sistēma ir izteikti vāja. «Tas, ka partijām ir problēmas sastādīt jēgpilnu valdību, nav novērojams pirmo reizi. Redzams, ka šādas problēmas ir bijušas regulāri. Ar katrām nākamajām vēlēšanām mūsu politiskā elite kļūst arvien vājāka, un arvien grūtāk viņiem kļūst risināt tās problēmas, kas valstī ir jārisina,» uzskata Kaktiņš.

«Tajā, ka daži cilvēki ir aizgājuši prom no partijas, kā rezultātā atkal rodas grūtības izveidot valdību, es neredzu neko ekstraordināru. Tas viss ir kārtējais gabaliņš kopējā mozaīkā, kas ir mūsu partejiskās sistēmas vājums, mūsu pašreizējās konstitucionālās iekārtas nespēja risināt tos uzdevumus, kas ir jārisina,» aģentūrai LETA izteicās sociologs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu