ZRP: tika domāts par Olšteina izslēgšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jau ilgāku laiku tika domāts par 11.Saeimā ievēlētā Klāva Olšteina izslēgšanu no Zatlera reformu partijas (ZRP) biedru rindām, «ņemot vērā viņa destruktīvo darbību partijā un valdē», teikts šovakar izplatītajā partijas paziņojumā.

Kā ziņots, seši ZRP biedri šodien izplatījuši paziņojumu par izstāšanos no politiskā spēka un atbalstu Valda Dombrovska (V) jaunajai valdībai. No ZRP nolēmuši izstāties 11.Saeimā ievēlētie deputāti Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs.

«Ir nopietns pamats apšaubīt Klāva Olšteina godaprātu un patieso motivāciju izstāties no partijas, jo ceturtdienas ievēlēto deputātu un valdes kopējā sēdē viņš negaidīti paziņoja par vēlmi kļūt par iekšlietu ministru. Šāda vēlme no Olšteina puses nekad iepriekš nebija izskanējusi un nāca kā pārsteigums,» teikts ZRP paziņojumā.

Partija norāda, ka jau ilgāku laiku Olšteins mērķtiecīgi pulcējis ap sevi dažus jaunos deputātus, kuri, visticamāk, ir ietekmējušies no viņa lēmuma, iespējams, nemaz pat nenojaušot šīs rīcības patiesos motīvus.

Olšteins valdības veidošanas gaitā vairākkārt publiskās vietās redzēts tiekamies ar «Vienotības» pārstāvi Edgaru Jaunupu, kas liek apšaubīt viņa lojalitāti ZRP, teikts paziņojumā.

«Visus no partijas aizgājušos deputātus vieno tas, ka tie Saeimā iekļuvuši, izdodot kandidātu avīzes, kurās bez saskaņošanas izmantoja Valda Zatlera vārdu un attēlu un aicināja likt sev plusiņus. Ar šo individuālo kampaņu izvērtēšanu šobrīd nodarbojas ZRP ētikas komisija,» norāda ZRP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu