Zatlers: tas ir sitiens zem jostasvietas un nodevība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Tas ir sitiens zem jostasvietas,» šovakar speciāli sasauktā preses konferencē žurnālistiem sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, komentējot sešu biedru lēmumu izstāties no partijas.

Viņš arī pauda viedokli, ka šiem cilvēkiem vajadzētu nolikt Saeimas deputāta mandātus. Tā būtu godprātīga rīcība.

Kā ziņots, seši ZRP biedri šodien izplatījuši paziņojumu par izstāšanos no politiskā spēka un pauduši atbalstu Valda Dombrovska (V) jaunajai valdībai. No ZRP nolēmuši izstāties 11.Saeimā ievēlētie Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs, ņemot vērā «nedemokrātisko lēmumu pieņemšanu un savstarpējo neuzticēšanos».

Kā atzina Zatlers, sešu cilvēku aiziešana no partijas bija nepatīkams pārsteigums. «Jautājums ir par valstisko attieksmi, kas šajā gadījumā ir nulle, lai neteiktu negatīva. (..) Tas ir sitiens zem jostasvietas.»

ZRP esot izanalizējusi šo situāciju un nonākusi pie secinājuma, ka tas ir kaut kas jauns - politiskā nodevība.

Zatlers un viņa līdzgaitnieki pieļauj, ka notikušais ir «ietekmīgu cilvēku grupu intereses». Zatlers domā, ka šie seši cilvēki ir iekļuvuši partijā ar citiem mērķiem - «apzināti iefiltrējušies partijā, lai īstenotu kādus sev vien zināmus mērķus».

«Acīmredzot kāda ārpusēja ietekme šeit ir. Šeit it viens piemērs, kas par to liek aizdomāties,» sacīja eksprezidents, komentējot pieļāvumu par mēģinājumu sašķelt ZRP.

Notikušo Zatlers vērtē arī kā pašattīrīšanās procesu. «Mums šādi cilvēki, kuru vārdi nesaskan ar darbiem, nav vajadzīgi,» sacīja ZRP līderis.

Olšteins pēdējās dienās esot paziņojis, ka vēlas kļūt par iekšlietu ministru, neraugoties uz to, ka viņš pirms tam šim amatam atbalstījis Riharda Kozlovska kandidatūru, sacīja Zatlers. «Šādas straujas pārvērtības ir raksturīgas Olšteina kungam,» secinājis Zatlers.

Zatlers norādīja, ka no Dombrovska bija skaidri mājieni, ka no ZRP aizgājušie cilvēki gribējuši pretendēt uz ministru amatiem jaunajā valdībā.

Vakar vēl viss esot bijis kārtībā, bet šodien - pēkšņi absolūta neapmierinātība, kuras dēļ ir jāpamet partija, - tā par sešu minēto cilvēku aiziešanu no partijas izteicās Zatlers.

Zatlers arī kritizēja veidu, kā Olšteins paziņojis par aiziešanu no partijas: «Šī ir aiziešana ar lielu negodu. Viņa iesniegumu mēs pat vēl neesam saņēmuši. Šie ir tikumi, kas liecina par cilvēku. (..) Es dodu priekšroku tikties ar cilvēkiem personīgi,» sacīja Zatlers, atzīmējot, ka Olšteins viņam par aiziešanu no partijas paziņojis tikai telefoniski.

ZRP pārstāvji domā, ka «šie jaunieši», kuri lēmuši aiziet no partijas, ir «tikuši augšā uz citu cilvēku rēķina».

Zatlers žurnālistiem norādīja, ka patlaban nedomā, vai viņam izdosies kļūt par jaunās Saeimas priekšsēdētāju.

Savukārt, jautāts par ministru portfeļu sadalījumu, Zatlers aicināja nesteigties notikumiem pa priekšu.

«Šī ir jauna situācija. Mēs turpinām strādāt pie iespējamiem risinājumiem,» žurnālistiem sacīja ZRP pārstāvis Edmunds Sprūdžs.

Arī ZRP izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Roberts Ķīlis kritizēja Olšteina un pārējo piecu nu jau bijušo ZRP biedru rīcību, uzsverot, ka tā neesot pieņemama.

«Pagaidīsim rītdienu. Rīts gudrāks par vakaru,» preses konferences noslēgumā sacīja Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu