Pilnīgiem cilvēkiem cienījamā vecumā ir jāvājē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Parasti par svaru domā jaunībā, cenšoties izmantot visdažādākās diētas. Cilvēki gados liekajam svaram nepievērš tik lielu uzmanību.

Speciālisti uzskata, ka tas ir aplami, jo liekais svars var nodarīt lielu ļaunumu veselībai. Kaut emocionāli bieži notiek tā, ka cilvēks ar lieko svaru cīnījies visu dzīvi, nonākot cienījamā vecumā, nolaiž rokas un necenšas neko darīt, lai mazinātu svaru.

Ja jaunībā par vājēšanas mērķi visbiežāk ir izvirzīti estētiski motīvi, tad cienījama vecuma cilvēkiem par vājēšanas mērķi vajadzētu kalpot vēlmei samazināt arteriālo spiedienu un spējām palielināt fizisko aktivitāti.

Liels svars ietekmē locītavu darbību, deformē skeletu, palēnina zarnu trakta darbību, palielina 2 grupas cukura diabēta rašanās risku. Novājēšana varētu visus šos riskus mazināt vai pat pilnībā izskaust, raksta meddaily.ru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu