Titavs: Zatlera neievēlēšana šodien ir signāls par koalīcijas neesamību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eksprezidenta un Zatlera reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera neievēlēšana par Saeimas priekšsēdētāju divos balsojumos ir signāls tam, ka koalīcija Valda Dombrovska (V) vadībā nav izveidota, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda polittehnologs Dans Titavs.

«Tāds rezultāts jau bija gaidāms, jo Zatera personiskās attiecības ar 56 potenciālajiem koalīcijas dalībniekiem ir pilnīgi katastrofālas. Viņa uzpūtība un lepnība nekādā veidā nevairo uzticību kļūt par Saeimas priekšsēdētāju, jo Saeimas priekšsēdētājam ir jābūt visu Saeimu vienojošam cilvēkam. Zatlers ir parādījis, ka viņam ir «sarkanās līnijas» un dažādi neprognozējami lēmumi un gājieni, kas neliecina par viņa spējām ieņemt šo amatu tīri profesionāli,» teica Titavs.

Viņš prognozē, ka šis balsojums rāda, ka koalīcijas veidošana ir jāsāk no gala, mēģinot dzēst visas iespējamās «sarkanās līnijas». Pat ja tiek pieļauta iespēja, ka tiek izveidota esošā 56 cilvēku koalīcija, ir acīmredzams, ka šī komanda nav spējīga būt kopā un strādāt, par ko liecina šodienas balsojumi. «Tā kā ir jāpieņem ārkārtīgi smagi lēmumi, jāturpina reformas, manuprāt, valstiski nebūtu lietderīgi šādu koalīciju mēģināt izveidot. Visaktīvāko rīcību nāksies sagaidīt no Valsts prezidenta Andra Bērziņa, jo viņš būs tas, kas varēs ietekmēt situāciju,» sacīja Titavs.

Kā ziņots, šodien divās balsošanas kārtās Zatlers netika ievēlēts par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju. Viņš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Pirmajā balsojuma kārtā Zatlers Saeimas priekšsēdētāja amatā netika ievēlēts, jo par viņa ievēlēšanu amatā nobalsoja tikai 46 deputāti, pret balsoja - 49, bet pieci biļeteni tika atzīti par nederīgiem. Otrajā balsojumā par Zatleru nobalsoja 45 deputāti, pret balsoja 51 tautas kalps, bet pārējie biļeteni bija sabojāti un atzīti par nederīgiem.

Tas rada šaubas, vai topošajai valdošajai koalīcijai Dombrovska vadībā ir Saeimas vairākuma atbalsts.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu