Sociologs Freimanis pieļauj ZRP palikšanu opozīcijā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera neievēlēšana Saeimas spīkera amatā rada pamatu domāt par jaunas koalīcijas veidošanu, un, ja tā notiks, tad ZRP izredzes iekļūt koalīcijā būs sarukušas, aģentūrai BNS sacīja Aigars Freimanis.

Viņš atzina, ka pagaidām vēl nav skaidrs, vai būs jāveido jauna koalīcija.

«Pagaidām pastāv vairākas iespējas. Vēl var mēģināt sanaglot esošo koalīciju, par pamatu ņemot ZRP, «Vienotību», Nacionālo apvienību, kā arī Olšteina grupu. Tāpat pastāv iespēja, ka koalīcijā varētu tikt iekļauts arī «Saskaņas centrs»,» teica Freimanis.

Tāpat sociologs pieļāva, ka ZRP varētu tikt izslēgts no koalīcijas sarunām un palikt opozīcijā, koalīcijā partiju aizvietojot ar Zaļo un zemnieku savienību.

Komentējot Zatlera neievēlēšanu Saeimas spīkera amatā, Freimanis norādīja, ka cilvēki, kuri balsoja pret Zatleru kā Saeimas spīkeru, varētu būt no paša pārstāvētās partijas, jo nav zināms, cik lielu atbalstu Zatlers bauda savā frakcijā, un iespējams, ka seši deputāti, kuri atstāja ZRP rindas, nav vienīgie un šķelšanās partijā varētu būt lielāka.

Arī politologs Ivars Ījabs aģentūrai BNS paskaidroja, ka Zatlera neievēlēšana Saeimas spīkera amatā norāda uz to, ka ZRP deputātu vidū nav vienota viedokļa.

«Zatlera neievēlēšana spīkera amatā norāda uz to, ka Zatlers nekontrolē to, kas notiek ZRP deputātu rindās, tāpat tas liecina arī par to, ka par Zatleru, iespējams, nav sajūsmā arī deputāti, kuri pārstāv «Vienotību,» klāstīja Ījabs.

Jau vēstīts, ka pirmdien 11.Saeimas pirmajā sēdē izgāzta Zatlera Reformu partijas līdera Valda Zatlera kandidatūra Saeimas priekšsēdētāja amatam, par kuru neilgi pirms balsojuma vienojās koalīcija «Vienotība», ZRP un Nacionālā apvienība, kā arī seši ZRP pametušie deputāti. Taču vairākums nenobalsoja par Zatleru, līdz ar to jāizvirza jauni kandidāti.

Savukārt «Saskaņas centrs» Saeimas spīkera amatam izvirzījis Andreju Klementjevu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu