Lipmanam sāpīgi skatīties uz valstī notiekošo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas valdībai vairāk ir jāiesaistās valsts sporta uzraudzīšanā, atbalstīšanā un attīstīšanā, kā arī jābeidz «tirgoties», jo uz pašlaik notiekošo ir sāpīgi skatīties, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Šodien «Arēnā Rīga» notika Latvijas hokeja 80.gadskārtai un valsts hokeja vēstures ekspozīcijai veltīta preses konference, kuras laikā Lipmans vairakkārt uzsvēra savas pozīcijas attiecībā pret valsts atbalsta trūkumu.

«Vēlos, lai šis jautājums tiek akcentēts. Esmu pārsteigts, ka sabiedrība valsts hokejam tik nozīmīgiem svētkiem pievērš niecīgu interesi, taču tādi laikam mēs esam,» izteicās Lipmans. «Šodien tiekos ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), bet pēc iespējas ātrāk vēlos satikt arī jaunievēlēto premjerministru, lai atgādinātu par nepieciešamību pievērst Latvijas hokejam lielāku uzmanību.»

«Valstij ir jāpiedalās nopietnu sporta pasākumu organizēšanā un jābeidz tirgoties. Mēs esam tik maza valsts, bet spējam izveidot tādu trakumu. Uz to visu ir ļoti sāpīgi skatīties,» skaidroja Lipmans, kurš nespēj saprast, kāpēc līdz šim nav izveidots atsevišķs sporta ministra amats. «Vēlamies valsti no jauna ieinteresēt sportā.»

4.decembrī «Arēnā Rīga» par godu valsts hokeja 80 gadu jubilejai notiks Latvijas un Krievijas hokeja veterānu savstarpējā draudzības spēle. Šo nozīmīgo pasākumu plānojuši apmeklēt arī daudzi Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un pasaules valstu nacionālo hokeja federāciju pārstāvji.

«Mums jāsāk aicināt ārzemju viesus, jo šis būs patiešām nozīmīgs pasākums, kas jau iemantojis daudzu valstu ievērību, bet bez esošas valdības tas nav izdarāms, jo daudzas lietas nepieciešams saskaņot. Lai arī bijām to 20 valstu vidū, kas kā pirmās iestājās IIHF, lai arī pasaules hokejā esam ar autoritāti un vārdu, valdība pēdējos gados par mums domā maz,» sašutumu neslēpa Limpans. «Nav nekādas atbildības, nav sporta ministra. Ir jāsaprot, ka sports ir pamatā visas nācijas veselībai, bet mūsu iedzīvotāju vidējais mūža ilgums ir ļoti īss. Pie tā vainīga ir arī valdība.»

«Tagad par to pie mums runā maz, bet ārzemēs jebkurā kongresā Latvijas hokeja sasniegumi tiek nemitīgi godināti un apbrīnoti. Vienmēr visi brīnās, kā tik maza valsts 2006.gadā spēja sarīkot pasaules čempionātu. Bez šī notikuma mums nebūtu ļoti daudzu no pašlaik esošajiem labumiem, ieskaitot «Arēnu Rīga» un [Kontinentālās hokeja līgas Latvijas klubu] Rīgas «Dinamo»,» pārliecināts ir Lipmans. «Man tas viss ir apnicis.»

Turpmāk «Arēnā Rīga» tiks izvietota Latvijas hokeja vēsturei veltīta ekspozīcija, kas laika gaitā tiks papildināta. Lipmans un LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis cer, ka ar tās palīdzību sabiedrība atkal sāks pievērst uzmanību valsts hokeja tradīcijām un nozīmīgumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu