Olšteins neizslēdz partijas dibināšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Klāvs Olšteins būs līderis kopumā sešu deputātu grupai, kas dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas atšķēlās no Zatlera Reformu partijas (ZRP), viņš arī neizslēdz partijas dibināšanu nākotnē.

«Esam nodibinājuši neatkarīgu deputātu grupu. Mūsu politiskie uzstādījumi nemainās,» aģentūrai BNS teica Olšteins.

Viņš norādīja, ka tuvākajā laikā plānots dibināt biedrību, kas nākotnē varētu pāraugt partijā.

«Visdrīzākajā laikā izlemsim, kāds būs mūsu programmatiskais uzstādījums, un pieļauju, ka tuvākajā laikā tiks nodibināta biedrība, kurā mēs visi iestāsimies un kuras vērtības mēs arī aizstāvēsim parlamentā. Partijas dibināšana netiek izslēgta, bet pašlaik ir svarīgi parādīt, ka mūsu mērķi ir patiesi, nepārprotami un skaidri,» viņš sacīja un uzsvēra, ka nav pamata apšaubīt viņu leģitimitāti.

Līdz ar Olšteinu, kurš 10.Saeimas laikā izstājās no «Vienotības», noliekot arī deputāta mandātu, svētdien no ZRP atšķēlās arī Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs. Izstāšanās iemesls bija protests nedemokrātiskajai lēmumu pieņemšanai ZRP.

Viņi solīja atbalstīt Valda Dombrovska valdību, taču Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien norādīja, ka šīs sešu deputātu balsis neatzīst par topošās koalīcijas balsīm.

«Prezidenta pieredze liecina, ka cilvēki, kas vienreiz ir lauzuši solījumu, tādu scenāriju var atkārtot vēlreiz. Ar tādiem cilvēkiem nevar rēķināties, uz viņiem nevar paļauties,» prezidenta viedokli pauda preses sekretāre Līga Krapāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu