Mālpilī sagruvušo ēku, iespējams, varēs atjaunot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien Mālpilī daļēji sagruvušo ēku apskatījis eksperts. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs, ēku, iespējams, varēs atjaunot.

Oficiāls ekspertīzes slēdziens būs gatavs pirmdien. Pašreizējā ēkas apskate liecina, ka, iespējams, situācija nav tik kritiska un ēku varēs atjaunot. Kad tiks saņemts eksperta slēdziens, pilnīgi droši varēs lemt, ko ar ēku darīt tālāk.

Kā pastāstīja Lielmežs, pašlaik katrs negadījumā cietušais pašvaldībā iesniedz individuālu iesniegumu, lūdzot palīdzību sociālo jautājumu risināšanā.

Iepriekš visi dzīvokļu īpašnieki pašvaldībā vērsušies ar iesniegumu, lūdzot pašvaldības palīdzību ēkas novērtēšanā, kas faktiski jau notikusi.

Kā apliecināja Lielmežs, visi no ēkas evakuētie cilvēki joprojām ir nodrošināti ar pagaidu dzīvesvietu.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz 16.oktobri Mālpils novada Upmalās sagruva trīsstāvu ķieģeļu dzīvojamās mājas daļa.

Pārmeklējot ēkas drupas, ugunsdzēsēji-glābēji 16.oktobra rīta pusē atrada piecu bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas. Starp bojāgājušajiem ir divi 52 un 62 gadus veci vīrieši, kā arī 48, 57 un 79 gadus vecas sievietes. Savukārt vēl septiņi cilvēki nelaimē cietuši un ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā.

Starp cietušajiem ir gados vecāki cilvēki, kā arī divas meitenītes. Kopumā cietuši astoņi cilvēki, bet kāda 78 gadus veca kundze pēc palīdzības sniegšanas no hospitalizācijas atteikusies.

Mājā kopumā ir 18 dzīvokļi, no tiem seši ir sagrauti. Visi dzīvokļi bijuši privatizēti.

Joprojām nav skaidri zināmi ēkas sagrūšanas iemesli. Kā pastāstīja Lielmežs, pašlaik netiek izskatītas citas versijas, kā vien iespēja, ka ēka sagruvusi eksplozijas dēļ, kas notikusi pēc tam, kad vienā no dzīvokļiem naktī notikusi gāzes noplūde.

Piektdien novadā izsludināta sēru diena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu