ZRP nodaļa kritizē notiekošo un aicina pārvēlēt partijas vadību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zatlera reformu partijas (ZRP) Jelgavas nodaļas deputāti otrdien pauda vēlmi rīkot ārkārtas kongresu, lai mainītu vadību un pašattīrītos no neuzticamiem biedriem, vēsta Jelgavas pilsētas portāls «zz.lv».

Kā vēsta portāls, uz tikšanos bija sanākusi piektdaļa biedru, kuri pauda vienprātību vairākos jautājumos - nodaļa apņēmusies aicināt ZRP vadību sasaukt ārkārtas kongresu, pārvēlēt vadību un sākt pašattīrīšanos, lai šķelšanās neatkārtotos un partija «izdzīvotu» līdz pašvaldību vēlēšanām.

Sapulcē piedalījušies ap 30 biedru. Uz sēdi koalīcijas sarunu dēļ neieradās ZRP līderis Valdis Zatlers, tāpat neieradās arī ZRP Jelgavas nodaļas vadītājs un Zemgales reģiona līderis Viktors Valainis, kurš solīja, ka skaidros biedriem savas atšķelšanās iemeslus.

Partijas biedrs, Jelgavas novada aktīvists, Kārlis Rimša sacīja, ka piekrīt katram teikumam, ko kā argumentus aiziešanai no ZRP minējuši seši deputāti. Arī viņš kritizējis demokrātijas trūkumu lēmumu pieņemšanā un darbu nesaskanēšanu ar atklātības, godīguma un reformu ideāliem. Rimša arīdzan jautājis, vai valde lielā mērā nav vainīga kļūdās, ko pieļāvusi partija.

Asu biedru kritiku izpelnījās ZRP kodola rīcība, izvēloties ministru kandidātus. Četri no pieciem izvēlēti tādi, kas nav partijas biedri. «Vai tiešām šī partija ir tik resursiem nabadzīga?» jautājusi Gundega Pavāre. Biedri uzsvēra, ka jāpanāk, lai partijas vadība nākotnē uz dažādiem amatiem virzītu ZRP biedrus, nevis «pelēkos kardinālus», kas liecina par atlaistās Saeimas netikumiem.

Sapulcē arī apspriests jautājums, ka aizgājušos biedrus - tā dēvēto «Olšteina sešinieku», kas dienu pirms pirmās Saeimas sēdes paziņoja par atšķelšanos no ZRP, partijas biedri mudinās demisionēt.

Savukārt partijas biedrs asociētais profesors Jānis Ābele kritiku raidīja arī ZRP līdera Zatlera virzienā, sakot, ka nepieciešams noskaidrot, vai Zatlers tiešām ir līderis, vai tikai kāda spēka marionete.

Vairums biedru vienojās, ka gan partijas vadībā, gan tās Jelgavas nodaļā nepieciešams pašattīrīšanās process, lai tajā paliktu tikai ZRP ideāliem uzticīgie biedri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu