Āboltiņa pārliecināta, ka premjera amatam nominēs Dombrovski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa ir pārliecināta, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš premjera amatam nominēs Valdi Dombrovski.

Šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar Bērziņu viņa teica, ka, visdrīzāk, Dombrovskis saņems Bērziņa nomināciju. Pēc tam viņa apgalvojuma formā piebilda, ka Bērziņš šo amatu «dos Dombrovskim» un ka Bērziņš šobrīd «uztic Dombrovskim» premjera amatu.

Viņa gan netieši norādīja, ka vēl ir jāsagaida paša Bērziņa paziņojums.

Ja prezidents šādi rīkosies, valdība varētu tikt apstiprināta, drīzākais, piektdien, 21.oktobrī.

Jautāta, kāpēc prezidents šodien varētu būt pārliecinātāks par Zatlera reformu partiju pametušo sešu deputātu balsīm, Saeimas priekšsēdētāja tomēr atzina, ka Bērziņš joprojām ir skeptisks attiecībā uz šo deputātu atbalstu Dombrovska valdībai. Taču, no otras puses, prezidents redz, ka sarunas par valdības veidošanu citādākā gadījumā var netikt pabeigtas.

Pēc Āboltiņas domām, Bērziņš ir ņēmis vērā to, ka esam politiskā puskrīzē, kas var pāraugt ekonomiskajā krīzē.

Viņa norādīja, ka, visticamāk, ceturtdien valdība vēl netiks apstiprināta, ja Bērziņš šodien nominēs Dombrovski. Āboltiņa akcentēja, ka jautājums par Dombrovska valdības apstiprināšanas laiku ir vērtējams, ņemot vērā faktu, ka Dombrovskim jau sestdien ir jādodas prom no Latvijas, lai aizstāvētu valsts pozīciju par Eiropas Savienības finanšu perspektīvu laika posmam no 2014. līdz 2020.gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu