Ušakovs jaunajai Dombrovska valdībai neparedz garāku mūžu kā līdz pavasarim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz pašreizējā koalīcijas modeļa balstītā premjera Valda Dombrovska (V) topošā valdība būs mazāk rīcībspējīga nekā iepriekšējā un tā noturēsies, ilgākais, līdz nākamā gada pavasarim, aģentūrai LETA prognozēja apvienības «Saskaņas centrs» (SC) līderis Nils Ušakovs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien aicināja līdzšinējo Ministru prezidentu Dombrovski veidot nākamo valdību. Paredzams, ka valdību veidojošajā koalīcijā būs 56 deputāti - 20 no «Vienotības», 16 no Zatlera reformu partijas (ZRP), 14 no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī seši no ZRP atšķēlušies deputāti. Savukārt opozīcijā paliks 31 SC deputāts un 13 Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti.

Ušakovs norādīja, ka nav mainījis savu iepriekš pausto viedokli, proti, ka šī koalīcija izveidota uz melu un politiskās korupcijas pamata. «Meli tāpēc, ka tika melots balsojumā par Zatleru, bet korupcija - kas tika piedāvāts ZRP sešiem šķeltniekiem?» savu nostāju skaidroja politiķis.

Ušakovs uzskata, ka šī koalīcija būs vēl mazāk rīcībspējīga nekā tā, kurā vēl pagājušajā nedēļā bija trīs politiskie spēki. Tagad koalīcijā esot trīsarpus politiskie spēki, bet tā esot vājāka.

Pēc SC līdera domām, ar šādu koalīciju vajadzēs dzīvot īsu laiku, un viņš neprognozējot tai garāku mūžu par šo ziemu, ilgākais, nākamā gada pavasari. «Tā eksistēs vien dažus mēnešus, ne ilgāk kā līdzšinējā valdība no «Vienotības» un ZZS,» teica Ušakovs.

Ušakovs arī solīja, ka pie šādas koalīcijas SC opozīcija būs «nikna un aktīva», un mierīgi strādāt viņi šādam veidojumam neļaušot. «Stabils šis veidojums nav un diez vai ilgi izturēs,» piebilda SC priekšsēdētājs.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. «Vienotība» ieguvusi 20 mandātus, ZRP pēc sešu deputātu aiziešanas palikuši 16 mandāti, VL-TB/LNNK ieguvusi 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus. Parlamentā darbosies arī seši neatkarīgie deputāti - Olšteins, Siliņa, Rusiņš, Upenieks, Valainis un Junkurs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu