Pasaules kausa atklāšanas spēle notiks Sanpaulu, fināls - «Maracana» stadionā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

2014. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra atklāšanas spēle tiks aizvadīta Sanpaulu, bet fināls notiks slavenajā «Maracana» stadionā Riodežaneiro, ceturtdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Atklāšanas spēle risināsies 12. jūnijā, bet fināls notiks 13. jūlijā. Tikmēr pusfināli notiks Belu Orizontē un Sanpaulu, bet cīņa par trešo vietu tiks aizvadīta Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā.

FIFA pastāvīgi izsaka bažas par 12 pilsētu stadionu gatavību, tomēr Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa kopš augusta vidus neatlaidīgi apgalvo, ka darbi rit pēc grafika.

Lēmums turnīra finālspēli rīkot mītiem apveltītajā «Maracana» stadionā nav pārsteigums. Tiek plānots, ka milzīgā stadiona rekonstrukcija izmaksās 660 miljonus dolāru (338 miljonus latu).

Brazīlijas valdība apgalvo, ka būvdarbi visos stadionos būs noslēgušies līdz 2012. gada decembrim, tomēr atzīst, ka darbi nav sākušies piecās no 13 lidostām, kuras nepieciešams atjaunot, lai uzņemtu miljoniem tūristu.

Tāpat Brazīlija iztērēs 11,4 miljardus dolāru (5,8 miljardus latu) ceļu infrastruktūras uzlabošanai, drošībai un valsts telekomunikāciju infrastruktūrai.

2014. gadā Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā notiks tikai otro reizi. Iepriekš pasaules prestižākais futbola turnīrs tur notika 1950. gadā. Arī toreiz finālspēle notika finālturnīram speciāli celtajā «Maracana» stadionā, kurā tolaik satilpa gandrīz 200 000 skatītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu