Jaunzemi-Grendi uzņemties ministres amatu aicinājuši ļoti cienījami kultūras darbinieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušo Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētāju Žaneti Jaunzemi-Grendi (VL!-TB/LNNK) pārsteidzot fakts, ka viņa tagad vadīs kultūras jomu.

Intervijā Latvijas Radio Jaunzeme-Grende, kuru nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK izvirzījusi kultūras ministres amatam, skaidro, ka viņai šis piedāvājums nācis negaidīti.

«Domāju, ka katrs cilvēks savā dzīvē ir saskāries ar tādu fenomenu kā «cilvēks domā, bet Dievs dara», un visi esam novērojuši, ka šīs valdības veidošana ir sarežģīta, savādāka, iespējams, nekā bijušas citu valdību veidošanas, jo stils ir savādāks, un apstākļi, kādos tas noticis. Šajā valdības veidošanas procesā, [partijām] izvirzot ministrus, es pēkšņi saņēmu vairāku ļoti cienījamu kultūras darbinieku zvanus, kas aicināja mani šajā grūtajā laikā vadīt kultūras ministriju,» atzīst Jaunzeme-Grende.

No sākuma viņas attieksme bijusi noraidoša, taču cilvēki viņu pārliecinājuši, ka vajadzētu saņemties šim amatam. «Viņi man atgādināja, ka arī priekšvēlēšanu retorikā esmu teikusi, ka dzimtenes valoda, kultūra un saknes ir ekonomiskās konkurētspējas pamats. Mums bieži varbūt šķiet, ka biznesa izglītība vai matemātika ir ekonomikas pamatā. Jā, tā tas ir, šīs zinātnes visā pasaulē ir vienādas, viss atkarīgs no mūsu centības tās mācīties, taču mūsu unikalitāte un unikālā konkurences priekšrocība ir identitāte, kultūra, mūsu saknes un tas, cik dziļi mēs tās izprotam,» teica Jaunzeme-Grende.

Uz jautājumu, kā savienos kultūras jomu ar līdzšinējo viņas pārvaldīto sfēru - ekonomiku, Grende atbildēja, ka pēdējos septiņus gadus viņa esot «ļoti dziļi kultūrā». Un pēdējie divi gadi bijuši īpaši tuvi kultūrai līdz ar darbošanos Imanta Ziedoņa fondā «Viegli». Kopā ar domubiedru grupu esot sākts veidot Ziedoņa muzeju. «Esot iekšā šajā procesā, es redzu, cik kultūras cilvēki ir talantīgi Latvijā,» secina Jaunzeme-Grende.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu