Krīgers: topošās valdības deklarācija ir labāka par iepriekšējo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Topošās valdības deklarācijas projekts pagaidām ir labāks par iepriekšējo valdības deklarāciju, uzskata Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

LBAS šodien saņēma deklarācijas projektu, un tajā ir «daudzas lietas», ko vajadzētu īstenot, taču pēc iepriekšējās pieredzes Krīgers secina, ka daudzi no iekļautajiem pasākumiem bieži tā arī «paliek tikai deklarēti», nevis izdarīti.

Deklarācijā ir arī dažādas pretrunas, piemēram, norādīts, ka nepieciešams veicināt maksimāli ilgu cilvēku palikšanu darba tirgū, taču nav teikts, ko darīt ar daudzajiem bezdarbniekiem.

Arī izglītības jomas un veselības aprūpes nozares arodbiedrībām varētu rasties iebildumi pret šo deklarāciju, uzskata LBAS vadītājs. Pagaidām valdības deklarācijā nav iekļautas prasības veselības budžetu nodrošināt vismaz 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta, arī izglītībai finansējuma palielinājums nav plānots.

Šīs nedēļas sākumā LBAS premjera birojam nosūtīja priekšlikumus, ko vajadzētu iekļaut valdības deklarācijā - uzlabot uzņēmējdarbības vidi, nodrošināt cienīgu darba samaksu un sociālās garantijas. LBAS ieteica arī samazināt nodokļus darbaspēkam, kā arī pārskatīt vēl vairākus nodokļus.

Savukārt deklarācijas projektā no LBAS priekšlikumiem ir atrodams samērā maz. Piemēram, sociālajā jomā ir ļoti daudz vispārīgu tēžu, līdz ar to grūti saprast, vai ir ņemti vērā arodbiedrību priekšlikumi, sacīja Krīgers.

Kā ziņots, darbs pie topošās Valda Dombrovska (V) valdības deklarācija sagatavošanas turpinoties un šodien ar to iepazīstināšot sociālos partnerus - Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Ārvalstu investoru padomi, Latvijas pašvaldību savienību un LBAS.

Plānots, ka Dombrovska valdības deklarācijas gala versija pirmdien, 24.oktobrī, tiks iesniegta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

LETA jau ziņoja, ka balsojums Saeimā par jauno valdību varētu notikt nākamotrdien, 25.oktobrī, iepriekš žurnālistiem prognozēja līdzšinējais premjers un jaunās valdības vadītāja amatam nominētais Dombrovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu