No ZRP rindām izslēdz divus biedrus, kas organizējuši šķeltnieku priekšvēlēšanu kampaņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) valde vakar nolēmusi no savām rindām izslēgt Kārli Gudoni un Guntaru Galvanovski, kuri tiek uzskatīti par galvenajiem ZRP šķeltnieku priekšvēlēšanu kampaņas organizētājiem pirms 11.Saeimas vēlēšanām.

ZRP pārstāve Daiga Holma aģentūru LETA informēja, ka valdes sēdē izskatīta Ētikas komisijas pārbaudes lieta par «nesaskaņotu un neētisku individuālu deputātu priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu», kuras rezultātā atsevišķi deputātu kandidāti no zemām vietām sarakstos tika ievēlēti Saeimā, tajā skaitā seši Saeimā ievēlētie un dienu pirms jaunās Saeimas pirmās sēdes no ZRP izstājušies deputāti.

Pēc valdes rīcībā esošās informācijas tika secināts, ka šīs kampaņas īstenojuši ZRP biedri-dibinātāji Gudonis un Galvanovskis, kurš līdzīgi kā šķeltnieku līderis Klāvs Olšteins 10.Saeimā pārstāvēja «Vienotību», taču šo partiju pameta.

ZRP noskaidrojusi, ka Gudonis ir sadarbojies ar mārketinga un komunikāciju aģentūru SIA «Engine Communications», kas uz vairākiem avīžu izdevumiem ir norādīta kā to finansētājs. Saskaņā ar likumu «Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām», ar politiskām organizācijām nesaistītas personas ir tiesīgas priekšvēlēšanu aģitācijai izlietot līdz 3000 latu, taču esot acīmredzams, ka šīs aģentūras ieguldījums reklāmas kampaņā būtiski pārsniedzis pieļaujamo izdevumu apmēru. Ņemot vērā Gudoņa profesionālo pieredzi un informētību par avīžu tirāžu, viņš nevarēja nezināt to kopējās izmaksas, uzsver ZRP vadība.

2011.gada 14.oktobrī ZRP pilnvarotā persona ir vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), informējot biroju par «Engine Communications» veiktajām darbībām, kā arī lūdzot noskaidrot, kas ir bijis reklāmas pasūtītājs, izplatītājs un organizators. KNAB arī informēts, ka vairākos reģionālajos laikrakstos ir tikušas izvietotas politiskās reklāmas, kur bez «Engine Communications» kā maksātājs ir norādīta arī ZRP, par ko partija nav noslēgusi ne līgumus par reklāmas izvietošanu, ne saņēmusi rēķinus par šādas reklāmas apmaksu.

Valdes sēdē tika izskatīti kampaņas veidošanas apstākļi un konstatēts, ka atsevišķi biedri apzināti un, savstarpēji sadarbojoties, ir to organizējuši, informēja Holma, piebilstot, ka pārbaudes lietas izskatīšana vēl turpinoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu