Min traģiskā ugunsgrēka iespējamos iemeslus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien Rīgā, Bruņinieku ielā, notikušais [s:39794], kurā gāja bojā divi mazi bērni un cieta aptuveni 50 gadus veca sieviete, iespējams, izcēlies no virtuvē esošās gāzes plīts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, ugunsdzēsēji pieļauj, ka liesmas no gāzes plīts varētu būt pārmetušās uz kādu priekšmetu tās tuvumā, piemēram, uz drēbēm, kas noliktas žāvēties, taču tie ir tikai minējumi - oficiālos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidros Valsts policija (VP).

Patlaban tomēr nav precīzi zināms bojā gājušo bērnu vecums. Skaidrs, ka abi ir vecumā no trīs līdz sešiem gadiem un vecāka ir meitenīte. Savukārt cietusī sieviete ir apmēram 50 gadus veca, viņa varētu būt bērnu māte vai vecāmāte.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.15.33, bet ugunsgrēku lokalizēt izdevies plkst.16.39. Piecstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklis ar atklātu liesmu dedzis 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimes dēļ pie ēkas Bruņinieku ielā 121 uz laiku bijusi slēgta satiksme, bet patlaban tā jau ir atjaunota, aģentūra LETA uzzināja VP.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, cietusī sieviete ar plašiem ķermeņa un elpceļu apdegumiem ir ievietota Valsts apdegumu centrā. Savukārt abu mazo bērnu dzīvības mediķi centušies glābt notikuma vietā. Diemžēl šie centieni beigušies nesekmīgi.

Pēc vietējo iedzīvotāju teiktā, degušajā dzīvoklī mitinājusies sociāli nelabvēlīga ģimene. Bērniem nav bijis gultiņu - viņi gulējuši uz matračiem, kas novietoti uz grīdas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu