Zatlers prognozē viņa vadītās partijas biedru atbirumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zatlera reformu partijas (ZRP) vadītājs Valdis Zatlers prognozē atbirumu partijas biedru rindās.

Intervijā laikrakstam «Diena» viņš pauž viedokli, ka neviens no Saeimā ievēlētajiem ZRP deputātiem noteikti neatstās partiju, bet būs partijas biedri, «kas atstās partiju tāpēc, ka nav piepildījušies savtīgie mērķi vai, pieņemsim, viņi ir iestājušies, tikai emociju vadīti, tādi būs».

Jau ziņots, ka vēl pirms 11.Saeimas pirmās sēdes seši parlamentā no ZRP ievēlētie deputāti izstājās no partijas. No ZRP izstājās Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs, ņemot vērā «nedemokrātisko lēmumu pieņemšanu un savstarpējo neuzticēšanos».

Zatlers intervijā laikrakstam «Diena» nevēlas atbildēt uz jautājumu, cik šāds gājiens no šī sešnieka grupas bija plānots jau pirms vēlēšanām.

«Redziet, veidojot politisku spēku ļoti īsā laikā, kad faktiski partijā nonāk cilvēki emociju dēļ, ļoti vienkārši ir trīs biedriem iesaistīt savus draugus, paziņas, domubiedrus, vienalga [ko], īsā laikā partijā, un viņi nespēj nobriest kā organizācija, kur ir savi lemšanas mehānismi un kur, pieņemsim, savām nodaļām ir teikšana par to, kas ir partijas biedri un kas nav. Tāpēc, manuprāt, atbirums - tas bija gaidāms. Cik liels tas būtu, grūti pateikt. Protams, ir diezgan nepatīkami, ka tas ir deputātu atbirums. Tas ietekmē konkrēti partijas ietekmi vistiešākajā veidā pašā Saeimā, arī valdībā. Es nedomāju, ka tie ir pēdējie. Gan jau būs vēl partijas biedri, kuri vienkārši atstāt partiju,» komentē Zatlers, gan nepieļaujot, ka aiziet varētu no ZRP ievēlētie deputāti.

Pēc minēto sešu no ZRP ievēlēto deputātu aiziešanas no partijas ZRP parlamentā ir 16 mandāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu