Mazurs: visas komandas LBL pret mums gatavojas nedēļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Basketbola kluba «VEF Rīga» treneris Nikolajs Mazurs sarunā ar «Apollo» pastāstīja par komandas stratēģiju Latvijas Basketbola līgā (LBL) un izteica savas domas par komandas jaunajiem spēlētājiem - Jāni Bērziņu un Jāni Kaufmani, kuri pērn pārstāvēja BK «Valmiera».

Nesen «Vefiņš» aizvadīja smagu spēli ar BK «Valmiera», izcīnot uzvaru tikai trešajā pagarinājumā. Mazurs norāda, ka LBL mačiem klubs gatavojas citādāk, nekā VTB līgas spēlēm.

«Latvijas čempionātam nav savstarpēja sakara ar VTB vai kādu citu līgu. Pirmkārt, ir atšķirīga gatavošanās uz katru konkrētu spēli. Spēlētājiem ir grūti nospēlēt ar maksimālu atdevi, kaut kur viņi sev kaut ko atļauj neizdarīt līdz galam, kāds paļaujās, ka viņa vietā cits nospēlēs un spēle tiek uz šī fona aizvadīta.»

«Otra lieta: visas komandas pret mums Latvijā gatavojas nedēļu, savukārt mēs gatavojamies lielajiem mačiem un LBL spēlēm mums atliek mazāk laika. LBL spēlēm mums ir citādāka pieeja. Tā ir liela starpība. Piemēram, «Valmiera» uztaisīja kārtīgu skautingu, sagatavojās pret mums. Protams, tas nav attaisnojums šim mačam, kur aizvadījām trīs pagarinājumus, bet tā ir arī laba macība un spēlētāji saprata, ka visas spēles ir jāspēlē un nevar vieglprātīgi attiekties pret mačiem,» skaidro treneris.

Mazurs stāsta, ka LBL mačos komanda cenšas spēlēt ar pamatsastāvu, taču jebkurā mirklī treneri var variēt ar sastāvu: «Mums ir spēlētāji, kuri ir komandas pamatsastāvā, bet, protams, vēlamies, lai spēlē arī jaunie - Kaufmanis un Bērziņš, bet mums ir arī citi uzdevumi. Gatim [Jahovičam - M.L.] bija trauma, arī Markam Perijam, viņi bija jāiespēlē un devām viņiem spēles laiku pret «Jelgavu». Šajos mačos nevar pieslīpēt kombinācijas, jo pretiniekiem var būt laukumā visi pieci mazie, pieci vidējie, viņi pie blokiem mainās un sanāk labs strītbols. Tas ir pavisam cits basketbols,» uz LBL rokrakstu norāda Mazurs.

Ar ko minētie Bērziņš un Kaufmanis var izkarot savas minūtes laukumā? «Viņiem pirmkārt jāiekrāj pieredze šāda līmeņa komandā, kāda ir «VEF Rīga» un augsta līmeņa sacensībās. Jāņem vērā, ka abiem ir psiholoģiski grūti iejusties komandā, jo līdz šim viņi spēlēja 40 minūtes bez maiņām, visi glaudīja galvas, bet šeit pēc vienas kļūdas vari vairs nespēlēt. Domāju, ka viņiem vajag laiku, lai adaptētos. Uz gada beigām viņi «piešausies» un tad jau būs viss kārtībā,» uzsver Mazurs, piebilstot: «Viņiem noteikti nebūs viegla sezona, viņiem ir jāpierāda sevi uz katra soļa, jābūt gataviem spēlēt, ja kāds ir guvis traumu un izkrīt no sastāva. Bet viņi var spēlēt, tas noteikti tā ir.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu