Austrālijas lidsabiedrība «Qantas Airways» aptur visus lidojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Austrālijas lidsabiedrība «Qantas Airways» sestdien paziņoja par visu visus lidojumu apturēšanu uz nenoteiktu laiku līdz tiks atrisināts aviokompānijas ieilgušais konflikts ar arodbiedrību.

Aviokompānijas lēmuma dēļ lidostās visā pasaulē palikuši desmitiem tūkstoši pasažieru.

«Qantas Airways» izpilddirektors Alans Džoiss pavēstīja, ka aviokompānija no sestdienas vakara pārtrauc visus reisus, bet no pirmdienas vakara izslēgs no strādājošajiem visus streikos iesaistītos darbiniekus, pārstājot viņiem maksāt algu.

Streikā iesaistītie piloti, inženieri, bagāžas pārvadātāji, lidostas apkalpojošie un sabiedriskās ēdināšanas darbinieki ir kritiski svarīgi aviokompānijas darbības nodrošināšanai, tādēļ viņu izslēgšana no darbiniekiem nozīmē «Qantas Airways» ir jāaptur visi reisi, pavēstīja Džoiss.

Visi lidojumi apturēti «tik ilgi, cik būs nepieciešams», lai panāktu vienošanos ieilgušajā uzņēmuma konfliktā par atalgojumu, sacīja Džoiss, vienlaikus solot nepiekāpties arodbiedrības prasībām par algu palielināšanu un atteikšanos no «Qantas Airways» plāna darbības reģionu pārcelt uz Āziju.

Reisu atcelšanas dēļu 22 lidostās visā pasaulē palikušas 108 lidmašīnas, iesprostojot lidostās līdz 80 000 pasažieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu