KNAB priekšnieka amatam virza Jaroslavu Streļčenoku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam nolemts virzīt KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku Jaroslavu Streļčenoku.

KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisijas vadītāja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsvēra, ka komisija par labu Streļčenokam lēmusi, ņemot vērā viņa augsto profesionalitāti, kas līdz šim novērtēta ne tikai no KNAB vadības puses, bet arī starptautiskā līmenī.

Streļčenoks jau otro reizi esot ievēlēts par KNAB ētikas komisijas vadītāju, kas liecinot, ka viņam ir autoritāte KNAB darbinieku vidū.

Par labu šim kandidātam nospēlējis arī nevainojamās reputācijas aspekts. Pēc Dreimanes teiktā, komisijas rīcībā nav ziņu, par Streļčenoka ietekmējamības risku.

Viņa uzsvēra, ka šis ir tikai komisijas lēmums un minētais kandidāts tiks ieteikts virzīšanai apstiprināšanai Ministru kabinetā, bet gala lēmums jāpieņem Saeimai.

Mana pieredze ir pietiekama, lai spētu vadīt KNAB un virzīt to uz mērķiem, kuru pamatā birojs tika izveidots, tā žurnālistiem atzina Streļčenoks.

Viņš uzsvēra, ka birojā strādā gandrīz kopš tā dibināšanas, proti, no 2003.gada. Viņa darbība līdz šim bijusi novēršanas blokā, bet viņam esot ļoti laba izpratne arī par apkarošanas jomu. Kā vienu no saviem plusiem Streļčenoks minēja atbalstu no KNAB darbinieku puses, kuri jau otro reizi aizklātā balsojumā viņu ievēlējuši ētikas komisijas sastāvā un pēc tam jau priekšsēdētāja amatā.

Ja viņu apstiprinās KNAB vadītāja amatā, pirmais neatliekamais darbs būšot atmosfēras uzlabošana biroja iekšienē, lai darbiniekiem dotu impulsu tālākam darbam korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Uz biroja vadītāja krēslu konkursa noslēguma fāzē pretendēja arī KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, kā arī bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs Māris Gulbis.

Konkursa otrajai kārtai bija izvirzīts arī bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš, kurš savu kandidatūru gan atsauca, bet kopumā biroja priekšnieka amatam bija pieteikušies 13 pretendenti.

KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijā ir Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Kā ziņots, amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu