Ekonomikas ministrs raganu medības nerīkos

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pagaidām neplāno mainīt kādu no Ekonomikas ministrijas (EM) pakļautībā un pārraudzībā esošo iestāžu vadītājiem un raganu medības nerīkos.

«Manu neatliekamo uzdevumu sarakstā pilnīgi noteikti nav kādu atlaist. Ienākot ministrijā, esmu teicis darbiniekiem, ka raganu medības pilnīgi noteikti nav manu veicamo darbu sarakstā. To pašu esmu teicis arī iestāžu vadītājiem,» intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» atzina Pavļuts.

Iestāžu vadītāji un darbinieki netiks mainīti atkarībā no tā, kādiem politiskiem spēkiem šie darbinieki pieder vai arī simpatizē, viņš apliecināja. «Kā piemēru varu minēt to, ka mana biroja vadītāja būs Ginta Ozola, kura ir vadījusi arī Arta Kampara biroju. Es zinu, ka viņa ir «Vienotības» biedre, bet man nav nekādu problēmu ar šo jautājumu. To ir gan deklarējusi Zatlera Reformu partija, gan arī es varu atkārtot ‒ mani primāri interesē profesionalitāte, pieredze un veikums,» pastāstīja jaunais ministrs.

Viņš norādīja, ka ar EM darbiniekiem ir vienojies par prioritātēm un tiks turpināts iesāktais darbs. «Ja tas netiek darīts vai arī netiek darīts pietiekami labi, tad skatāmies, ko darīt. Šis princips attiecas arī uz iestādēm. Patlaban mēs nedrīkstam zaudēt darba spēju. Protams, ja ir pārkāpumi vai arī ir ļoti būtiskas nepilnības, tostarp man vai sabiedrībai redzami pārkāpumi, uz to nedrīkst nereaģēt. Ja tādi gadījumi būs, tad, protams, ka es rīkošos izlēmīgi,» solīja Pavļuts.

«Es neuzskatu, ka pašlaik man ir tiesības pēc šā ilgā koalīcijas veidošanas procesa, pēc šā starpvaldību perioda, kad ir iekrājies tik daudz jautājumu, sākt ar to, ka meklēt vainīgos vai tērēt resursus kaut kādiem ārprātīgiem auditiem. Es esmu to redzējis, kas notiek organizācijas, iestādēs vai pat veselās nozarēs, kad tā dara. Es to darīšu, ja tam būs pamats. Sākšu ar uzticēšanās prezumpciju, un tad paskatīsimies – ja nebūs rezultāta, tad būs cita saruna,» teica Pavļuts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu