Decembrī iznāks Vainhausas neizdoto dziesmu albums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Decembrī iznāks Eimijas Vainhausas neizdoto dziesmu albums «Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures», paziņojis viņas tēvs Mičs Vainhauss.

Kā paskaidroja mūžībā aizgājušās dziedātājas tēvs, dziesmas, ko viņa ierakstīja īsi pirms savas nāves, atstāja uz viņu lielu iespaidu, un viņš gribētu dalīties tajās ar viņas faniem.

«Es tik daudz laika pavadīju skraidot Eimijai pakaļ - strostējot viņu -, ka tā arī nesapratu, ka viņa bija īsts ģēnijs,» sarunā ar britu tabloīdu «The Sun» atzina Mičs Vainhauss. «Es to nesapratu līdz brīdim, kamēr neapsēdos kopā ar visu ģimeni un nenoklausījos albumu, kurā es pilnībā novērtēju viņas talanta plašumu. No džeza standartiem līdz hiphopa dziesmām - man aizrāvās elpa.»

Ieraksts mūzikas veikalos parādīsies 5.decembrī. Albumā iekļautas gan dziesmas, kas rakstītas brīdī, kad kulmināciju sasniedza Vainhausas narkotiku problēma, gan skaņdarbi, ko iedvesmoja viņas vētrainās attiecības ar bijušo vīru Bleku Fīlderu-Sivilu.

Daļa peļņas no albuma pārdošanas tiks ziedota Eimijas Vainhausas Fondam, ko nodibinājis viņas tēvs, lai sniegtu palīdzīgu roku jauniešiem ar dažādām problēmām.

Kā LETA ziņoja iepriekš, tiesu medicīnas ekspertu slēdziens liecina, ka šā gada 23.jūlijā Vainhausa nomira no alkohola intoksikācijas, līdz ar to Londonas Sentpankrasa rajona miertiesa Vainhausas nāvi atzinusi par nelaimes gadījumu. Nāves brīdī dziedātājas organismā bija 416 miligrami alkohola uz 100 mililitriem asiņu, kas izrādījusies letāla deva. Par nāvējušu devu tiek uzskatīta alkohola koncentrācija 350 miligrami uz 100 mililitriem asiņu.

Pirms liktenīgās dienas viņa atturējās no alkohola trīs nedēļas, taču 23.jūlijā pamatīgi iedzērusi, kas izrādījies par daudz viņas organismam. Vainhausas tēvs Mičs miertiesā atzina, ka dziedātāja vairākkārt mēģinājusi atteikties no alkohola lietošanas, taču to darījusi bez mediķu uzraudzības.

2008.gadā viņas otrais studijas albums «Back to Black» ieguva piecas «Grammy» balvas, tostarp par labāko jauno mākslinieci, par gada labāko ierakstu un par gada labāko dziesmu, tomēr dziedātājas daudzsološo karjeru pamatīgi sašūpoja atkarība no apreibinošajām vielām, un pēdējos gados viņas vārds daudz biežāk izskanējis tabloīdos dažādu skandālu sakarā.

Pēc viņas nāves «Back to Black» kļuva par 21.gadsimtā Lielbritānijā visvairāk pārdoto albumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu