Pārcels Nakts tirgus atrašanās vietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) otrdien, tiekoties ar AS «Rīgas Centrāltirgus» vadību, apsprieda jautājumu par Nakts tirgus turpmāko darbību un piedāvāja pārcelt Nakts tirgus atrašanās vietu, portālu «Apollo» informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Kononova paskaidroja - ņemot vērā to, ka Spīķeru kvartālā tiek realizēts attīstības projekts ar Eiropas Savienības (ES) līdzekļu piesaisti, un nākotnē Nakts tirgus atrašanās šajā teritorijā nebūs iespējama, nepieciešams meklēt risinājumus, lai nodrošinātu zemniekiem iespēju tirgot savu produkciju.

Plānots, ka nākamgad Nakts tirgus varēs turpināt savu darbību AS «Rīgas Centrāltirgus» teritorijā. Zemnieku tirdzniecības vietām būs atvēlēta Gaiziņa iela un daļa no Rūpniecības preču tirgus, kopumā nakts tirdzniecībai būs nodrošināta ap 2000 kvadrātmetru liela teritorija. Turklāt tā tiks labiekārtota, nodrošinot noliktavas un aprīkotas tirdzniecības vietas un būs daudz pievilcīgāka, nekā šībrīža Nakts tirgus.

Rūpniecības preču tirgū daļa no esošajām tirdzniecības vietām nav aizņemtas, tāpēc, atvēlot daļu no teritorijas zemniekiem, tiks saglabātas visas šobrīd strādājošās tirdzniecības vietas un panākta efektīvāka teritorijas izmantošana.

Ušakovs uzdeva AS «Rīgas Centrāltirgus» vadībai aprēķināt jaunās Nakts tirgus teritorijas labiekārtošanas izmaksas un termiņus.

Paredzams, ka Spīķeru kvartālā Nakts tirgus varēs turpināt darbu līdz nākamā gada februāra beigām, nevis līdz 16.decembrim, kā tas tika ziņots iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu